torstai 27. joulukuuta 2018

Messari 2018

Perjantaina 14.12 lähdimme aamujunalla kohti Helsinkiä. Tavaraa oli taas kertynyt järkyttävästi, mutta onneksi Sara tuli samalla junalla, joten käsipareja oli enemmän. Helsingissä olimme ennen yhtä ja lähdimme Emmiä vastaan Kamppiin. Siellä törmäsimme muutamiin muihinkin kavereihin ja ostimme vähän ruokaa. Sitten menimme hotellille, laitoin koirat kehävalmiiksi ja illalla kävimme kaveriporukalla syömässä ravintolassa. Oli huippu ilta, ihanaa oli nähdä pitkästä aikaa kaikkia ja istahtaa kerrankin kunnolla alas syömään. Nukkumaanmeno hieman venähti, sillä juttua riitti pitkälle yöhön.
Lauantaina olimme hyvissä ajoin messukeskuksella. Kavan kehä oli kymmenen maissa ja Milan vähän ennen yhtä. Kehät olivat mukavan lähekkäin ja aikataulut olivat muutenkin mukavan rennot. Aussiet tuomaroi Elina Haapaniemi. Kavalla oli "hieman" virtaa, tuomarin tullessa tutkimaan hän totesikin, että tämä taitaa olla vilkas neiti😂 Keskeneräisyys ja turkittomuus rokotti ja Kava sai arvosanaksi hyvän.
"11 kk vanha tricolour. Kevyessä turkissa esitetty vilkas juniori. Rungoltaan vielä kevyt. Hyvä tyyppi ja mittasuhteet, mutta saa vahvistua kauttaaltaan. Pää on pieni ja kevytpiirteinen. Voimakkaat takakulmaukset. Liikkuu takaa hyvin, vielä epävakaasti edestä" H
- Elina Haapaniemi

Kavan kehän jälkeen menin katsomaan käppänöitä ja ehdinkin katsoa niitä jonkin aikaa, ennen kuin Milaa sai alkaa valmistella kehään. Käppänät tuomaroi kasvattajatuomari Birgit Bischoff Saksasta. Jännitin tuomiota etukäteen kovin, Mila ei ole kuitenkaan ihan tyypillisin käppänä. Veteraaniluokassa oli kolme narttua. Heti kun nostin Milan pöydälle ja tuomari tuli katsomaan sitä hän sanoi "oh, she is very nice!", hän kehui myös Milan turkkia ja kysyi vielä olenko itse ylläpitänyt karvaa. Kyllähän se aina ihan mahtavalta tuntuu kun kokenut rodunharrastaja kehuu turkkia, johon on itse nähnyt tosi paljon vaivaa. Myöskin hampaista tuli kehuja (mitä etukäteen kovin jännitin, sillä Mila tiputti hampaansa klik). Mila sai erinomaisen ja oli luokkakakkonen. Propsit kyllä tälle tuomarille, ehdottomasti päästävä myös tulevienkin koirien kanssa hänen kehäänsä!
"Very open and agile female. Clear eyes. Great overall constitution. Almost square build. Excellent harsh coat in body. Correct tailset and tail. Nice chest. Great cooperation between the dog and the handler" ERI, VEK2 
- Birgit Bischoff 

Milan kehän jälkeen kävin moikkailemassa tuttuja ja otimme vielä vähän kuvia. Ryhmien jälkeen me lähdimme takaisin hotellille, Sokos hotel Presidenttiin. Illalla Mimosa tuli vielä käymään meidän hotellilla ja tilasimme pitsat.
(C) Emma Kaltto
Sunnuntaina aamupalan jälkeen luovutimme avaimet ja raahauduimme kaikkien tavaroiden kanssa jälleen messuhalliin. Koirien kehät näyttivät menevän kovin päällekkäin. Ja tietysti kehät olivat ihan eri päässä hallia. Onneksi Janette lupautui esittämään Milan, mikäli en itse sitä ehtisi viemään.
Kavalla oli jälleen kerran virtaa ja aikataulut näyttivät lopulta sen verran tiukoilta, että sovimme Janeten vievän Milan. Sunnuntaina molemmilla koirilla oli kasvattajatuomarit: ausseilla Kurt Summer ja käppänöillä Mervi Raisaari. Ausseissa oli huimat 11 junnunarttua, Kava yllätti ja sai erinomaisen ja oli vieläpä todella kovatasoisessa kilpailuluokassa neljäs! Huippu parannus edellispäiväiseen.
(C) Sara Lehtelä

"Kaunis, kuitenkin hauras/herkkä. Sopiva pää kokonaisuuteen. Hieman suuret korvat. Rintakehän tulee kehittyä, mutta muutoin erinomainen kokonaisuus. Erittäin hyvät liikkeet. Narttu tarvitsee lisää massaa." (alkuperäinen arvostelu saksaksi, käännetty näyttelyn käännöspalvelussa) ERI, JUK4
- Kurt Summer, Itävalta

Mila oli sillä välin käynyt kehässä ja tuomari ei ollut tuntunut tykkäävän siitä yhtään. Miismiis oli saanut erittäin hyvän ja ollut luokassaan neljäs.
(C) Emma Kaltto
"8,5 vuotias narttu, jolla voisi olla paremmat rungon mittasuhteet. Vahva kallo, voimakkaat poskiluut. Kuono-osa pitäisi olla vahvempi. Tilava rintakehä, joka lyhyt. Hyvä häntä ja kiinnitys. Takaliike jää lyhyeksi. Sivuliikkeessä leveät etuliikkeet." EH, VEK4
- Mervi Raisaari
(C) Emma Kaltto
Päivä jatkui shoppailulla ja junnuhandlerin SM-finaalia katsomalla. Ehdimme vielä katsoa muutaman ryhmän ja sitten aloinkin pakkailemaan kamoja ja raahautumaan kohti Pasilan asemaa. Janette lähti meidän matkaan vielä asemalle ja siellä tiemme erkanivat sitten eri suuntiin. Kiitos Saralle ja Emmille parhaasta hotelliseurasta!

(näyttelyarvostelut lisätty 2.1.2019)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.