perjantai 3. heinäkuuta 2015

SUURLEIRI 2015

 
Meidän molempien ensimmäinen koiraleiri on nyt ohi. Ihan mahtavat viisi päivää takana! Yleensä leireillä odotan aina sitä päivää, kun pääsee takaisin kotiin, mutta tällä kertaa en olisi millään halunnut lähteä. Meille muodostui leirin aikana kiva porukka, joihin yhteydenpito toivottavasti vielä jatkuu:)
Kirjoittelin joka päivä ylös päivän tapahtumat, jotta ne olisi helpompi muistaa tähän postaukseen. Osa kuvista otettu kameralla, osa kännykällä.

S u n n u n t a i
Lähdimme aamulla heti kahdeksan jälkeen ajelemaan kohti Virtoja, matkalla nappasimme Saran ja Elmon kyytiin. Reilun kolmen tunnin ajon jälkeen saavuimme perille. Paikanpäälle oli jo kasaantunut paljon ihmisiä koiriensa kanssa. Voitte varmasti uskoa, että vilinää riitti, kun yli 60 koiraa ohjaajineen oli tullut viettämään leirielämää. Leiripaikka oli hyvä, meille jo entuudestaan tuttu, kun olimme yöpyneet siellä muutama vuosi sitten.


Kohti mökkiä

Kävimme ilmoittautumassa ja saimme tietää mökkimme. Siellä oli vielä vähän aikaa siivous kesken joten hetken jouduimme odottelemaan. Kun pääsimme huoneeseen purimme tavarat ja menimme kokoontumispaikalle, josta lähdimme yhdessä syömään.


Mitoituksiltaan aika just ja just oleva huone. Älkää huoliko, näin siistiä oli vain lähtöpäivänä:D

Ruokailun jälkeen oli vuorossa leirin starttaus, jossa kerrottiin yleisiä ohjeita. Sitten tutustuimme mökkiryhmiimme erilaisin pelein. Niiden jälkeen taas syömään, nälässä ei todellakaan tarvinnut olla, kun söimme parin-kolmen tunnin välein. Seuraavana ohjelmassa oli "Mitä täällä tehdään?", jossa ohjukset esittelivät lajeja, joita leirillä kokeiltiin. Luvassa oli nopeus, nenä, beauty, temppu ja tottis (kerron niistä tarkemmin myöhemmin)

Huonekaverit ekana iltana

Esittelyn loputtua kävimme iltapalalla ja haimme Pedigrillistä koirille ruuan. Iltaohjelmassa alkoivat leiriolympialaiset, jossa oli tietokilpailu ja piti tietää rotuja, kun kirjaimet olivat menneet sekaisin. Iltapesujen ja koirien pissityksen jälkeen alkoi hiljaisuus ja ohjukset kävivät vielä kiertämässä mökit.

M a a n a n t a i
Aamu alkoi mukavasti kuuden tunnin yöunien jälkeen aamujumpalla. Sitten oli vuorossa koirankierros, jossa lenkkireitille oli laitettu kysymyksiä ja niihin piti vastata. Kiersimme sen Saran ja Elmon kanssa, kysymykset olivat aivan liian helppoja. Aamupalan kautta Pedigrilliin.

Sitten meillä alkoivatkin koulutukset, ensimmäisenä meidän ryhmällä oli nopeus. Nopeudessa oli agilityä. Jakauduimme kahteen ryhmään tason mukaan, me kuuluimme kokeneempiin. Teimme putkeen irtoamista, mutta Milaa ei paljoa kiinnostanut, kun koirat eivät saaneet edes treenata irti.

Agilityn jälkeen vuorossa oli beauty eli näyttelytreenit.  Niissä jakaannuimme myös kahten ryhmään kokemuksen mukaan, tässäkin kuuluimme kokeneempiin. Seisotimme ensin koirat yhdessä ja menimme sitten ympäri. Sen jälkeen oli yksilöt, joissa seisotettiin koira ja mentiin kerran ympäri. Sitten ohjaaja antoi palautteen. Meille hän sanoi, että eturaajat vielä paremmin rungon alle (lättätassu kasvattelee jalkakarvojaan, joten ranteet näyttää löysiltä) ja liikkeessä käsi nyrkissä. Minulle on jotenkin automaattisesti lähtenyt joku ihme tapa, että pidän hihnakäden kahta sormea suorassa osoittaen siihen suuntaan johon ollaan menossa:,D Päivä oli tosi kuuma, joten Mila vähän lahnaili.

Koulutusten jälkeen oli lounas. Sitten oli tarkoitus olla luento ulkona, mutta koska alkoi satamaan, se pidettiin sisällä. Luennolla kerrottiin koiran hampaiden hoidosta ja saimme Dentastixeja.
Päivä jatkui koulutuksilla, me aloitimme tempulla. Aiheena koiran leikittäminen. Mila ei innostu kamalasti leluista, varsinkaan jos se pitäsi saada leikkimään. Oma-aloitteisesti kotona kyllä, lelut ovat kovassa käytössä.

Sen jälkeen oli tottis. Teimme kontaktia, sivulletuloa ja pujottelua tötsien välistä seuraten. Milalla meni ihan kivasti, välillä se olisi voinut ottaa vielä nopeammin kontaktia.
Viimeisena lajina meillä oli nenä, jossa teimme namietsintää. Maassa oli kolme purkkia, joissa yhdessä oli ruokaa. Koiran tuli etsiä oikea purkki.

Koulutusten jälkeen menimme päivälliselle. Sitten meillä oli yhteistä ohjelmaa, jossa jatkoimme olympialaisia. Sen jälkeen lähdimme omien ryhmänohjaajien kanssa lenkille. Iltapalan ja Pedigrillin jälkeen vuorossa oli iltaohjelma. Siellä jaettiin aamun koirankierroksen palkinnot ja me saimme 10/10 oikein. Ohjaajakierros ja "unille".


Osa meidän mökkiryhmästä


Mila, lagotto Elmo ja portugeesi Justi
Käppänät Mila ja Nana
T i i s t a iAamujumppa, aamupala ja koirankierros. Sitten alkoivat koulutukset, jotka alkoivat meillä tauolla. Todella ikävästi juuri näyttelytreenit osuivat tauon kohdalle. Tauon aikana kävimme punomassa narulelut.

Ensimmäisenä lajina meillä oli temppu, jossa harjoittelimme kahdessa ryhmässä peruuttamista ja pyörimistä sekä koskemista ja kurrea. Sen jälkeen oli vapaata ja lounas.
Päivän olympialajina oli ohjaajien etsintä, jossa liikuimme mökkiryhmän kanssa jonossa etsien ohjaajia piilosta ja keräten heiltä saamia pisteitä.

Sitten taas koulutuksia, vuorossa tottis. Harjoittelimme maahanmenoa ja luoketuloa. Alkoi sataa aivan kaatamalla ja ukkonenkin kuului kauempaa. Mila halusi lähinnä vain päästä jonnekkin suojaan.
Lähdimme kävelemään kohti nenä-pistettä, jossa oli vuorossa haku. Koira laitettiin liinaan ja omistaja meni metsään piiloon ja kutsui sitten koiraa. Mila tuli kivalla vauhdilla sade huomioonottaen. Teimme toisen kerran vielä niin, että kouluttaja meni piiloon.

Sitten siirryimme agilitykentälle, jossa saimme kokeilla kuinka koira juoksee vieheen perässä, kun itse sitä vedämme. Koirat olivat olivat taas kiinni liinassa. Milaa ei kamalasti viehe kiinnostanut, joten se oli meidän kohdalla lähinnä luoksetulo.

Koirat olivat aivan läpimärkiä ja itsekin sieltä kylmäisenä takaisin mökkiin. Ruuan jälkeen oli jälleen olympialaislajeja: hännänryöstö ja "mikä on väärin?"-väittämiä ohjuksista.
Sen jälkeen oli vapaata ja kävimme treenailemassa vähän koirien kanssa näyttelyjuttuja.
Iltapalan ja Pedigrillin jälkeen ilmoittauduimme keskiviikon leirimätsäriin. Iltaohjelman jälkeen menimme nukkumaan.K e s k i v i i k k o
Aamu alkoi samalla tavalla kuin ennenkin, sillä joka päivällä oli lähes sama rakenne.
Koulutukset alkoivat meillä tempulla, jossa harjoittelimme pullon kaatamista, tötsien kiertämistä ja muutamia rallytoko-liikkeitä. Sen jälkeen oli tauko ja ruoka. Loput koulutukset olivat illalla.

Ensimmäisenä nenä, jossa tiputettiin herkkuja rajatulle nurmialueelle ja koiran tuli etsiä ne.
Sen jälkeen oli suuntana agilitykenttä, jossa teimme pientä rataa. Hyppyjä ja putki, muutamalla takaakierrolla. Tässä koira sai onneksi olla vapaana.

Agilityn jälkeen meillä oli näyttelytreeni. Teimme vain yksilöarvostelun, jossa ensin seisotin Milan pöydällä. Sitten teimme kolmion ja seisotin vapaasti. Mila kuulemma seisoi hienosti ja siitä huomasi, että on varmasti tehnyt sitä ennekin. Innostin koiraa hyvin liikkeissä, vaikka sitä ei kamalasti alkuun kiinnostanutkaan. Lopuksi harjoittelimme vielä kasvattajaryhmää. Menimme yhdessä edestakaisin ja seisotimme koirat. En muistakkaan milloin Mila on tehnyt niin huonosti.

Treenien jälkeen meillä oli luento homekoirista ja ruokailu.
Illalla oli match show, johon kaikki osallistuivat. Tuomari oli Anna Mäkinen. Luokat oli jaettu neljään: isot urokset, isot nartut, pienet urokset ja pienet nartut ja ne olivat tuossa järjestyksessä. Kehään mentiin pareittain, toinen sai keltaisen nauhan ja toinen valkoisen.
Tuomari ei itsekkään tiennyt kumpi oli parempi, mutta halusi ilmeisesti vain jotenkin jakaa koirat kahteen ryhmään. Meidän parina oli cokkeri ja me saatiin keltainen nauha.

Keltaisten kehässä kolme parasta pääsi jatkoon ja mehän kuuluimme niihin. Mila seisoi tosi hienosti pitkällä löysällä hihnalla vapaasti häntää heiluttaen. Lopulta tulos oli keltaisten toinen. Emmekä kyllä huonolle hävinneetkään, sillä voittaja oli lopulta BIS1.


Oonko vähän ylpee?? Takajalat vähäsen takana mut muuten tää on ihana<3Tähän kuvaan ei kai voi oikein kommentoida mitään. Sen vain sanon, että tuo koira on jotain aivan käsittämätöntä<3 Tämä kuva otettiin, kun BIS-kehässä kaikki olivat taputtamassa ja Milan ihana ryhti oikein korostuu kun se kuuntelee. Rakastan tuota partaa:,)<3 
Iltaohjelmassa jaettiin taas koirankierroksen palkinnot, tällä kertaa me saimme 9/10 oikein ja voitimme. Illalla menimme ulos treenailemaan koirien kanssa, sinne tuli myös muita, joten Mila sai treeniä myös muiden kanssa ja minäkin sain uusia rotukokemuksia.
 
kääpiösnautseri Nana


sileäkarvainen noutaja Nemo


portugalinvesikoira Justi

bordercollie Ringo


cockerspanieli WilmaWilma


stabyhoun Yedi

Yedi


chihuahua IinesIines


T o r s t a iIkävä kyllä kaikki kiva päättyy aikanaan. Elämäni parhain leiri loppui eilen. Aamujumpan, aamupalan ja koirankierroksen jälkeen  meillä oli viimeisen olympialajin vuoro. Kahdelta mökkiryhmästämme sidottiin silmät ja he etsivät muiden ohjeiden mukaan esineitä rajatulta alueelta. Meidän tulos olisi varmasti ollut parempikin, mutta yksi suklaapatukka hidasti touhua oikein kunnolla.


Sitten vuorossa oli siivoamista ja pakkaamista. Loppushowssa jaettiin palkinnot ja kerrottiin olympialaisten tulokset. Meidän mökkiryhmä oli neljäs viidestä joukkueesta. Olisi voinut mennä siis paremminkin, mutta pääasia että oli hauskaa. Lounaan jälkeen meillä oli vielä hieman aikaa treenailla koiria ja sitten olikin aika lähteä kotiin. Matkalla pysähdyimme Vip Storessa, josta saimme ilmaiset herkut.

 
Kiitos vielä maailman parhaimmille huonekavereille, kaikille meidän mökkiläisille ja parhaille ohjaajille mahtavasta leiristä! Ensi vuonna uudestaan aivan varmasti! Se onkin viimeinen mahdollisuuteni, ennen kuin ikä tulee vastaan, mutta katsotaas mitä kivaa sen jälkeen keksii;)

6 kommenttia:

 1. Anonyymi7/04/2015

  Tosi kivalta leiriltä kuulosti, ensi vuonna haluaisin kyllä osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa siellä oli. Tule ihmeessä:)

   Poista
 2. Tuli ihan omat suurleirimuistot vuodelta -99 mieleen, tosin majoitus oli silloin teltoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha:) Sisämajoitus oli kyllä kiva juttu, vaikka huoneet olivatkin kovin pienet.

   Poista
 3. Anonyymi8/01/2015

  Hienoa, kun olet kirjoittanut niin yksityiskohtaisesti leirin tapahtumista - saavat muutkin koiraharrastajat innostusta osallistua leireille ja me koirattomat ihmetellä, kuinka tarkkaa puuhaa "rakastava" koirankasvatus ja -koulutus on. Kyllä Mila vaan näyttää kuvissa tosi ihanalta ja matchaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Mulla olikin tarkoituksena kirjoittaa tapahtumista tarkasti ylös ja pyrin selittämään ne myös mahdollisimman yksinkertaisesti, kiva jos siinä onnistuin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.