maanantai 20. heinäkuuta 2015

Sininen päivä

Eilen oli hieman extempore lähtö mätsäreihin. Olin jo aikaisemmin katsellut kyseistä mätsäriä, mutta olin vielä tänä aamunakin todella epävarma lähdöstä. Koko päiväksi oli luvattu sadetta ja aamupäiväksi ukkoskuurojakin. Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja lähteä, vaikka tiesin jo että eihän Mila siellä menesty, jos sataa vettä.
Kävin ilmoittautumassa ja vähän ennätin treenailla Milaa ennen kuin Sara tuli paikalle. Odottelimme tunnin verran kehien alkua ja viimein ne alkoivat, junior handlerilla. Meitä oli kehässä kahdeksan, me numerolla kolme.
Juoksutimme koiria muutaman kerran ympäri, jonka jälkeen tuomari otti jokaisen vuorollaan yksilöarvosteluun. Sitten teimme jonkin liikkeen, meitä pyydettiin tekemään L-kirjain. Kun kaikki olivat menneet pari tippui pois. Sitten juoksimme vielä ympäri ja tuomari tiputti loput kaksi.
Me olimme siis neljän parhaan joukossa ja vaihdoimme koiria. Minä sain vaihdossa isonvillakoiran. Vaihtokoirien kanssa juoksimme ympäri, menimme yhdessä edestakaisin ja seisotimme. Sain villakoiran liikkumaan hyvin, seisoa se ei malttanut ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Sitten vaihdoimme omat koirat takaisin ja tuomari sijoitti neljännen ja kolmannen.
Harkinnan jälkeen meille ojennettiin sininen ruusuke eli tulimme toiseksi.

(Kopioitu järjestäjien sivuilta)

Pääsin myös esittämään ihanan lagotto Ressun isoissa aikuisissa. Meille annettiin sininen nauha parikehästä, mutta tuomari sanoi, että sain koiran liikkumaan todella hyvin. Sinisten kehässä olikin Ressun omistajan toinen koira ja vähän meinasi mennä meidän meno sekaisin, kun Ressu vahti kaveria. Meille ei tullut sijaa sinisten kehässä, mutta tuomari sanoi, että esitin koiran hienosti.

Tykkäätte ilmeestä (kopioitu järjestäjien sivuilta)

Milan kanssa myöhästyimme parikehästä isojen nauhakehän takia, mutta pääsimme seuraavassa parissa mukaan. Parinamme oli cokkeri. Mila meni oikein kivasti, seisoi ja liikkui ihan nätisti. Saimme kuitenkin sinisen nauhan.

Sinisten kehässä oli noin 15 koiraa. Alkoi vähän sataa, mutta ei niin paljoa, ettäkö se haittaisi meidän menoa. Ihan hyvin Mila meni, vaikka tipuimmekin aika alkuvaiheessa pois, mistä lie johtunut?Katsoimme vielä BIS-kehän, jonka jälkeen lähdinkin kävelemään kohti kotia. Olisi kyllä jäänyt harmittamaan, jos tuonne ei oltaisi lähdetty. Kiva päivä ja sateeltakin vältyttiin kehien aikana.
 
 


JH2, SIN-

Kehäkuvat kännykkälaatua, pahoitteluni siitä.

Huomenna yritän kirjoitella postauksen tämän päiväisestä Milan siistimisestä ja näyttelytreeneistä.
 

2 kommenttia:

 1. Anonyymi7/21/2015

  Katselin jotain vanhempia postauksiasi ja bongasin, että olit ollut corgien erikoisnäyttelyssä jh:ssa. Eli erikoisnäyttelyihin voi mennä junior handler -luokkiin myös muun rotusen koiran kanssa kun sen rotusella, mille näyttely tarkotettu? Muihin luokkiin ei varmaan voi? En tiedä näistä vielä itse, kun näyttelyuraa vasta olen alottelemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, junior handleriin voi mennä muunkin rotuisen koiran kanssa, mutta normi rotukehään sitten ei:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.