perjantai 10. heinäkuuta 2015

Labukkaerkkarissa ja mätsäreissä

edit. Kuvat lisätty 16.7.2015 Pahoittelen kehäkuvien todella huonoa laatua

Viikko sitten lauantaina olin lupautunut esittämään yhden labradorinnoutajan erikoisnäyttelyssä, joka järjestettiin täällä Kuopiossa. Tuomari oli mukava ja meillä synkkasi koiran kanssa ihan hyvin. Erinomainen sieltä napsahti urosten junnuluokassa arvosanaksi. Koiria oli siinä luokassa yli kymmenen, emmekä enää kilpailuluokassa pärjänneet. Päiväkin sattui olemaan mukavan lämmin ja aurinkoinen.

Torstain mätsärireissu tekisi mieli jättää kertomatta, siitä kun ei kamalasti raportoitavaa ole. Sadetta ei ollut vielä aamupäivästä katsomani ennusteen mukaan tulossa, mutta vähän ennen lähtöä vilkaisin uudestaan ja niinpä siinä olikin luvattu sadetta koko illaksi. Lähdimme nyt kuitenkin matkaan, siinä toivossa, että pääsisimme kehään joskus sadekuuron välissä.
Ilmoittautumisjono oli jo pitkä, mutta onneksi Sara tuli pitämään seuraa. Paikalle oli eksynyt muutama muukin käppänä. Ilmoittautumisen jälkeen virittelin Milaa vähän kehää varten ja kokeilin kultsipentua. Kehät olivat myöhässä ja vettä alkoi tihkuttaa. Kun ne vihdoin alkoivat, oli ensin lapsi&koira-kehä ja sen jälkeen junnut.
Junnuissa oli kahdeksan osallistujaa, me numerolla 6. Vettä alkoi tulla vielä kovempaa ja silloinhan voi oikeastaan suoraan sanoa, että ei meidän suorituksesta mitään tule.
Tuomari tuli kiertämään kaikki, kysyi iän ja pyysi näyttämään hampaat. Sen jälkeen kukin vuorollaan teki kolmion ja seisotti koiran. Sitten neljä tippui ja neljä jäi jatkoon. Me kuuluimme jatkoon- jääneisiin. Neljäs sija meni ja me tulimme sitten kolmanneksi.

 


 
Aikuisten kehässä sekä isot, että pienet olivat samassa ja osallistujia olikin ihan mukavasti, 58. Me jouduimme odottelemaan hieman vuoroamme ja olin jo myöhästymässä kehästä. Mila oli vielä häkissään ja meidät kuulutettiin kehään. Parinamme oli suursnautseri. Tuomari ei teetättänyt minkäänlaisia yksilöliikkeitä, vaan pyysi vain pöydälle ja juoksimme yhdessä pari kierrosta kehän ympäri.Ja mitä minun pikkunautserini tekeekään? Se tajuaa, että hui kamala, edessä menee iso musta koira! Tämä alkaa haukkua kesken liikkeiden!? Ei ole koskaan sellaista tehnyt. Meille oikeutetusti sininen nauha. Nyt on sen väristenkin nauhojen saldo tältä vuodelta avattu.Sinisten kehässä koiria riittikin. Mila hytisi kylmästä, se oli aivan märkä (ei kamalasti minun pesu/fööni/harjaus-urakka auttanut ennen lähtöä). Seisotimme koirat ja minä jouduin Milan asettelemaan, kun eihän sitä voinut enää pätkän vertaan kiinnostaa pitää häntäänsä ylhäällä.
Teimme kahdessa eri ryhmässä liikkeet kehän ympäri. Me saimme olla toisen ryhmän ensimmäisiä. Mila liikkui ihan kivasti, - tai niin kivasti, mitä minä siltä tuohon ilmaan voin vaatiakkaan. Eipä meitä jatkoon enää kutsuttu. Ei tainnut koira enää edusta,a eikä tainnut ihan rotukaan olla tuomarin mieleen. Kolme (kaikki) käppänää sinisten kehässä, eikä yksikään sijoittunut. No, näin tällä kertaa, jospa seuraavalla kerralla sattuisi kivempi ilma:D
Kuvia minulla ei mätsäristä valitettavasti vielä ole. Toivottavati saisin ne ensi viikolla ja päivittelen ne sitten tähän postaukseen myöhemmin.


JH3, SIN-

Mikkelin ja Iisalmen aikataulut ovat tulleet! Mikkelissä vanhemmissa junnuja on 28, Iisalmessa lauantain piirimestaruudessa vain 5, normikisassa 11 ja sunnuntain osakilpailussa 20. Katsellaan kuinka meille käy!

Eihän sitä aina voi edustaa:,D

5 kommenttia:

 1. Hih, Aatukin tulee Mikkeliin. Pitkästä aikaa näyttelyyn. Kehän reunalla varmaan tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, kiva. Taitaa vaan käydä niin, että ollaan siellä just eri päivinä:/ Minä käyn vaan lauantaina ja käpsyt on sunnuntaina.

   Poista
  2. No voi :( Luulin, että Mila tulisi.

   Poista
  3. Pitäis kattoo saisinko sen ilmottua vielä jonnekkin toiseen näyttelyyn ennen vetskukehiä. Alunperin meillä ei ollut enää takoitusta käyttää Milaa rotukehissä, mutta taitaa vielä käydä toisin;D

   Poista
 2. Hei, blogissani on sulle haaste! :)

  http://mielipuolista.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.