lauantai 8. elokuuta 2020

Erkkarimenestystä

Kauan odotettu näyttelytauko päättyi vihdoin! Heti elokuun ensimmäisenä päivänä otettiin suunnaksi australianpaimenkoirien erikoisnäyttely Espoossa. Melko loppuun asti saatiin jännittää koko näyttelyn järjestämistä, kun alkuperäinen paikka peruuntui ja lisäksi jännättiin saako tuomari saapua Suomeen.

Perjantaina töiden jälkeen hyppäsin koirien kanssa autoon ja huristeltiin mökille ja lauantaina puoli seiskan maissa lähdettiin ajelemaan kohti Espoota. Matkan varrella pysähdyimme kerran nappaamassa kahvit ja Kava pääsi vähän jaloittelemaan. 

Näyttelypaikalla olimme ihan hyvissä ajoin. Teltta kasaan, vaatteet vaihtoon ja kehiäkin ehdin vähän katsella ennen kun sai alkaa valmistella Kavaa. Avoimen luokan narttuja oli ilmoittautunut hurjat 37 ja aamulla luettelon nähdessäni ajattelin, että nyt on kyllä jo hyvä saavutus pelkkä erinomainen tällaisessa joukossa hienoja koiria. Kokonaisuudessaan koiria oli ilmoitettu hurjat 183 kappaletta!
Avonartut jaettiin pienempii ryhmiin, me oltiin vasta loppupäästä. Kava esiintyi tosi kivasti, liikkui innokkaasti ja seisoi hyvässä ryhdissä. Tuomarin tullessa kopeloimaan, Kava antoi pusuja. Ihana nähdä, että se alkaa näissä tutkimistilanteissakin olla nykyään jo enemmän oma itsensä eikä aina ole väistämässä karkuun. Kavalle erinomainen ja sitten jännäämään kilpailuluokkaa.

Kilpailuluokassa Kava poimittiin aika äkkiä jatkoon ja sitten juostiin edestakaisin ja kohta huomaan meidän olevan viiden parhaan joukossa. Viimeisen ympyrän jälkeen meidät nostettiin ensimmäiseksi. Ja tässä oli järjestys! Kava ERI1, SA'lla!
Jo tässä vaiheessa oli vähän hymyssä pidättelemistä. En kyllä ikipäivänä olisi uskonut, että minun pikkupommi voittaa näin suuren ja kovatasoisen luokan! Sitten Kava hetkeksi häkkiin lepäämään ja itsekkin sain vähän vetäistä henkeä valioiden ja veteraanien ajan.
Paras narttu-kehään kokoontuikin ihan mukavasti koiria. Kolme junnua ja nuorta, neljä avoa, neljä valiota ja neljä vetskua. Tuomari tutki tarkemmin ensin junnut ja nuoret, kun ne olivat olleet toisella tuomarilla arvostelussa. Sen jälkeen juostiin kaikki yhdessä vähän ja lopulta tuomari poimi neljä jatkoon. Ja mitä ihmettä, me kuuluimme niihin! 

Kava oli lopulta kolmanneksi paras narttu ja sai SERTin! Voiton vei valio, toiseksi veteraani ja neljäs oli juniori. Pikkumusta repäisi kyllä aikamoisen jymypotin💜
"2 years. very feminine. excellent type, size and proportion. good body substance. well angulated. excellent bone. long neck and topline. nice forechest. very feminine head, nice expression. well set small ears, could have slightly stronger underjaw. excellent coat condition. wonderful mover." ERI1, SA, PN3, SERT
- Britt Siegstad

Viime vuoden erkkari Tammelaan tehtiin päiväreissuna. Siitä oppineena ajattelin, että tällä kertaa kyllä yövytään hotellissa. Olisiko edes ollut parempaa vaihtoehtoa, kuin majoittua näyttelypaikan vieressä, hotellin ikkunasta vieläpä näkyi näyttelyalue. 


Kehien jälkeen kävimme hotellissa illallisbuffetilla ja iltalenkin jälkeen nukkumaan. Oli mukava viettää hotelliyö kerrankin rauhallisesti, eikä niin että seuraavana päivänä täytyisi kiirehtiä kehään. Meillä oli suunnitelmana käydä heittämässä päivävaellus Nuuksion kansallispuistossa, joka oli ihan kävelymatkan päässä hotellilta.

Aamupalan jälkeen lähdimme matkaan ja kävimme sellaisen vajaan kymmenen kilometrin lenkin. Sää oli oikein kiva ja vaikka emme lopulta tehneetkään sitä lenkkiä, mikä alunperin piti, oli oikein mukava retki. Vaelluksen jälkeen lähdimme suoraan ajelemaan kotia kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.