tiistai 8. maaliskuuta 2016

Treenailua mätsärissä ja rokotuksilla

Sunnuntaina pyörähdin Musti&Mirri areenalla mätsärissä. Mila jäi tällä kertaa kotiin, sillä junior handlerissa harjoittelin cockerin kanssa, jolla kisaan ensi sunnuntaina Jyväskylän pentunäyttelyssä. Lisäksi lupauduin avittelemaan muissa kehissä.
Junior handler alkoi ja me olimme heti numerolla 1. Aluksi tuomari pyysi juoksuttamaan muutaman kerran ympäri, jonka jälkeen kiersi koirat läpi. Sitten siirryin yksilöarvosteluun. Kehässä ei ollut pöytää, joten esitin koiran maassa. Tuomari kysyi alkuperämaata ja pyysi näyttämään purennan, sitten hän vielä kiersi meidät ympäri ja katsoi, että tajusin väistää tuomaria. Liikkeinä teimme L'llän ja ympäri jonon perälle. Sitten meitä alettiin yksitellen tiputtella pois ja pian meitä oli viisi jäljellä. Sen jälkeen vaihdoimme koiria ja minä sain vaihdossa basenjin. Se ei ollut todellakaan helpoin esitettävä. Vaihtokoiran kanssa tein kahdeksikon ja sen jälkeen omat koirat takaisin. Tuomari antoi vielä palautteen vaihtokoirien kanssa, mutta ei keksinyt minulle mitään korjattavaa. No jaa-aah, tai ei vain sanonut. Viides tippui ja me juoksimme vielä muutaman kierroksen ympäri, sen aikana tuomari testasi meitä oikein kunnolla ja siirtyi kehän reunalle niin, että meidän tuli vaihtaa juoksutuskättä hänen ohi mennessä. Sitten sijoitetettiin neljäs ja kolmas. Me kaksi teimme vielä kahdestaan yhdessä edestakaisin ja tuomari kysyi montako hammasta koiralla on ja montako kylkiluuta koiralla on. Onneksi sama tuomari oli kysynyt minulta joskus aikaisemmin kylkiluiden määrää, jota en silloin muistanut, mutta painoin sen sen jälkeen sen verran hyvin mieleeni, että nyt muistin. Minun koirani ei enää jaksanut oikein seisoa, se istahteli vähän väliä. Meidät käteltiin sitten toisiksi. Hyvillä mielin voin kuitenkin suunnistaa ensi sunnuntaina penneliin junnukehään tämän aivan ihanan koiran kanssa.
Olin lupautunut esittämään myös australianpaimenkoiran veteraaneissa. Vetskutuomari halusikin kaikki koirat yhtä aikaa kehään eikä nauhoja jaettu. Koirista palkittiin vain neljä. Meidän suoritus meni mielestäni todella kivasti ja voi että kun rakastan tuota koiraa! Tuomari ei kuitenkaan vaikuttunut tarpeeksi, joten tällä kertaa jäimme ilman sijoitusta.Aivan yllättäen löysin itseni myös isojen aikuisten punaisten kehässä. Pääsin esittämään irlanninsetterin. Sieltä ei tullut sijoitusta.
Valitettavasti kuvailu jäi päivällä kovin vähäiseksi, minulla ei ole edes junnukehästä yhtään kuvaa. Myöskään kuvien laatu ei ole kovin kehuttava, pahoittelen.


Älkää välittäkö hännästä. Mulla ei vaan kädet riitä näiden kanssa:D
Milan Instagram-tililtä löytyy pari videonpätkää sunnuntai-illan agilitytreeneistä. Käykääpä toki katsomassa, jos vähäänkään kiinnostaa. Kovasti Milalla oli vauhtia ja jotenkin vielä normaalia enemmän intoa hommaan.

---
Tänään Miltsukka pääsi pyörähtämään eläinlääkärillä. Neiti todettiin terveeksi ja samalla se sai piikin niskanahkaan. Seuraavat rokotukset ovat sitten kolmen vuoden päästä ja nyt saadaan taas harrastella mielin määrin sinne asti. Eläinlääkäri kehui Milaa, ja vaikka partaa alkuksi vähän pelottikin, sai ellä vielä lopuksi namin annettuaan hännänheilutuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.