tiistai 4. elokuuta 2015

Iisalmi KV 2015

Huippu viikonloppu säästä huolimatta Iisalmessa vietetty.
Lauantaina lähtö oli melko aikaisin, matkalta nappasimme kyytiin Milan kasvattajan ja kävimme hakemassa junnukoirani. Kisasin siis lauantaina piirimestaruuden Milan kanssa ja normikisan Milan kasvattajan siperianhusky "Maialla".
Lauantaiksi oli luvattu sadetta koko päiväksi ja matkalla satoi kovasti, joten oli kova jännittäminen kuinka kehässä mahtaa käydä. Milaa ei saa sitten mitenkään innostumaan kehässä olemisesta sateella.


Viimein kehät alkoivat piirimestaruudella, jossa osallistujia oli vain viisi. Me kisasimme toisiksi viimeisenä. Mila meni muuten ihan kivasti, mutta se vilkuili seisotuksessa hieman rauhattomana ympärilleen. Ryhmäliikkeissä sain sen juoksemaan jopa edelläni.Yksilöarvostelussa seisotin ensin Milan pöydällä ja tuomari tuli kättelemään, pyysi näyttämään purennan ja kysyi koiran iän. Sitten menimme edestakaisin ja ympäri, jonka jälkeen seisotin Milan vapaasti.

Kun kaikki olivat käyneet yksilöarvostelun menimme numerojärjestykseen kehään. Sitten tuomari alkoi laittaa meitä järjestykseen, meidät siirrettiin toiseksi ja sitten juoksimme yksitellen kehän ympäri. Tuomari siirsikin meidät kolmanneksi ja se oli sitten lopullinen järjestys.

Kaikki oli arvostelussa ruksattu erinomaiseksi.
"Esität koiran vapaasti, jolloin rodunomaisuus tulee parhaiten esiin. Pöydällä korjasit raajan oikein. Vauhti liikkeessä on sopiva."Normikisaa saimme odotella jonkin aikaa, kun välissä tuli vielä nuoremmat. Kävin hakemassa Maian ja treenailimme siinä vähän aikaa. Kun kehään viimein pääsimme, tuomari jakoi meidät kahteen ryhmään. Me kuuluimme siihen toiseen, joten saimme odotella taas vielä hetken.
Maia ei ollut aivan helpoin junnukoira, ihan hyvä vaan, koska eihän sitä muuten voi kehittyä. Se liikkui tosi kivasti, mutta ei oikein malttanut seisoa pitkään.Yksilöarvostelussa tuomari pyysi purennan ja kysyi koiran iän. Sitten menimme edestakaisin ja ympäri, jonka jälkeen piiiitkä seisotus. Huomasin, että jäimme tuomarista hieman vinoon seisotuksessa, mutta koska Maia pysyi siinä alussa ihan hyvin en lähtenyt korjaamaan. Välillä joku tassu hieman liikahti ja loppujen lopuksi yritin vielä epätoivoisesti seisottaa sen vapaana.
Ennen kehää olin kokeillut vapaata seisontaa, mutta koira vain istui, joten tyydyin kehässä pääasiassa asettelemaan sen. Kehässä vapaassa seisonnassa se seisoi hetken todella hyvin, mutta istahti pian.
Jatkoon emme kuitenkaan enää päässeet, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen.

Tässäkin kaikki oli erinomaista.
"Hyvä esittäminen kokonaisuutena. Liikkeessä nopeus riittää. Vapaasti seisottaminen onnistuu paremmin kuin asettelu."
 
Katsoimme vielä ryhmäkehät ja sitten lähdimme ajelemaan kohti kotia. Sade alkoi vasta vähän ennen ryhmiä, kerrankin oli hyvä tuuri.
 
---

Sunnuntaina poimimme matkalta Saran, Jonnan ja Elmon. Vuorossa oli SM-osakilpailu ja kisakaverina Mila. Lähdimme kotoa vähän yhdeksän jälkeen, vaikka junnut alkoivat vasta kahdeltatoista. Mila sai jäädä autoon vielä odottelemaan, sillä märälle kentälle en halunnut viedä sitä turhaan niin aikaisin. Vähän ennen nuorempien alkua hain sen autolta ja treenailimme vielä vähän.
Vanhempien alettua meidät jaettiin taas kahteen ryhmään, me kuuluimme taas siihen jälkimmäiseen.
Kun tuli meidän ryhmän vuoro menimme pari kierrosta ympäri ja sitten yksilöarvosteluun.
Ja arvatenkin, juuri meitä edellisen aikana alkoi sataa ja se vain koveni. Kun meidän vuoro oli mennä kehään sitä vettä tuli jo ihan kunnolla.
 
Mila tärisi pöydällä ja tuomarin teltan katolta tippui vettä, jota arvatenkin Mila säikähti vielä lisää. Sain sitä kuitenkin rauhoiteltua. Tuomari pyysi näyttämään hampaat ja kysyi koiran ikää, alkuperämaata ja käyttötarkoitusta. Sitten teimme ympyrän ja edestakaisin, jonka jälkeen seisotin Milan vapaasti. Se liikkui ihan älyttömän kivasti sateesta huolimatta! Tuomarin sanellessa arvostelua häntä laski seisotuksessa, mutta sain sitä kuitenkin hieman ylöspäin jutustelemalla Milalle ja pyöräytin sen pariin kertaan uudestaan seisomaan. Sitten kiitos ja häkkiin odottelemaan.
Pahin sade osui juuri meidän yksilöarvostelun ajaksi ja Mila näytti aivan uitetulta rotalta.
Olin kuitenkin ihan älyttömän tyytyväinen meidän yksilöarvosteluun siihen nähden mitä siltä odotin.
 
Kaikki arvostelussa erinomaista.
"Vapaasti esitetty, koira esitetään edukseen niin pöydällä kuin maassakin. Liikkeessä sopiva vauhti. Koira voisi olla innostuneempi."

Jatkopaikkaa ei meille kuitenkaan irronnut (johtui varmaan siitäkin, että finaalipaikan nappasi tyttö käppänän kanssa).

 
Kävimme vielä Saran kanssa kysymässä tarkempaa palautetta suorituksesta. Meille tuomari sanoi, että ei keksi mitään muuta korjattavaa, kuin että koira olisi voinut olla innokkaampi. Ja arvatenkin se johtui sateesta. Huomasin, että häntä laski seisoessa ja tuomarin mielestä yritin korjata sitä hyvin. Olisin saanut kannustaa Milaa kuitenkin kokonaisuudessa vielä hieman enemmän.
 

 

 
Viikonloppuun mahtui ihania kehäkokemuksia, naurua, uusia rotukokeiluja, ilmaisia näytepakkauksia, makkaraa, sadetta, kannustuksia, mieltä lämmittäviä arvosteluja ja ihania koiria! Kiitos ihan älyttömästi kaikille!

PM3
 


2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienoista suorituksista! Sillehän ei voi mitään, että useimmat käppänät inhoavat sadetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, niin se tuntuu olevan.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.