lauantai 28. maaliskuuta 2015

KUUKAUDEN ERIKOISPOSTAUS nro 3 - Turkinhoitopäivä


Kolmannen erikoispostauksen aika. Milan turkki kaipaili siistimistä ja turkinhoitopostausta on ehdotettu, joten teen nyt sellaisen.
Tällainen on meidän kotisiistiminen. Missään koulutuksessa en ole ollut, kerran olen päässyt siistimään/nyppymään Milan trimmaajan opastuksella ja olen lukenut trimmiohjeita kirjoista ja lehdistä.
Tosiaankin ajelu oli tällä kertaa pääosassa ja paremmat saksimishommat jäävät myöhemmäksi, kun aika alkoi käydä vähiin.
Jokaisella on tietenkin hieman oma tyyli trimmata, enkä ihmettele ollenkaan, vaikka minulla sattuisikin olemaan jossain vaiheessa sakset väärinpäin ym. Pyrin kuitenkin aina tekemään ohjeiden mukaan.

Ennen
Aluksi Mila pääsi pesulle. Pesin siltä vain ne alueet, jotka ajoin tai saksin, koska runkoturkki oli pesty vasta ja kuivumisessa olisi muuten mennyt niin paljon aikaa.

Pesun ja kuivumisen jälkeen harjasin Milan kokonaan takuttomaksi, sitten otin koneen ja aloitin korvista.
Ajelin Milan korvat sekä sisä- että ulkopuolelta, jonka jälkeen siistin korvien reunat saksilla.
Kun tulos miellytti omaa silmää, siirryin kaulaan. Ajelin kaulan ja poskipäät, sekä siistin vielä silmien ulkonurkat saksilla.
Oikeasti olisi kuulunut leikata vielä kaulalinjan ja runkoturkin reuna takaiseksi, mutta Milan ollessa pitkässä turkissa olen aina jättänyt sen väliin.

Perän ajelussa pyrin olemaan oikein erikoisen varovainen, sillä neiti aloitti viime viikolla juoksunsa. Otin lähinnä vain peräaukon läheltä, jotta kakat eivät tarttuisi karvoihin kiinni. Siistin varovasti vielä saksilla.Ajelujen jälkeen oli koristekarvojen vuoro. En oikein enää jaksanut panostaa niihin, sillä oli jo myöhä ja minulla oli kuitenkin ollut rankka viikko takana.
Anturan välien karvat lyhensin. Pyöhin tassut karstalla ja siistin hieman varpaanvälejä. Muuten jätin karvat tassuissa kasvamaan, saa myöhemmin tehtyä sitten oikein hienot koristekarvat;) Yleensä innostun siitä leikkaamisesta vähän liikaakin:D

Mahanalusestakin otin vain kaikkein pisimmät hapsut pois.Tasoitin myös hieman rintakarvoja.
Seuraavana vuorossa naama. Kulmakarvojen siistiminen ja pisimpien partakarvojen leikkaaminen. Silmien vierestäkin leikkasin vähän, ettei kaikki rähmät tartu karvoihin.


Lopuksi vielä korvakarvojen nyppiminen sisäpuolelta ja kynsien leikkaus.Jälkeen (kenotuskuva ja parta huonosti)
Aluksi oli tarkoitus ottaa vielä pohjavillaa veitsellä pois, mutta se jäi toiseen iltaan.

-----
Mila siis tosiaan aloitti viime viikolla juoksunsa. Huomenna olisi ollut tarkoitus mennä Pohjois-Savon kennelpiirin nuorisojaoston agilitykoulutukseen, mutta jouduimme varasijalle, koska meillä oli jo kokemusta agilitystä. Juoksut saattavat olla toinen este. En ole saanut vielä vahvistusta pääsemmekö mukaan, mutta valmiina lähtöön ollaan, mikäli mahdumme. Huomiset agilityt jäävät ainakin välistä, sillä hallilla on kisat vielä huomenna.
Kuulumisia seuraavan kerran silloin, kun jotain kirjoittamisen arvoista tapahtuu. Nyt tuntuu, ettei aikaa ole oikein touhuta Milan kanssa tai postata tänne. Onneksi kesälomaan ei ole enää pitkä aika!

2 kommenttia:

 1. Milalla on tosi kivan näköinen turkki tekstuuriltaan, on kai aika karkea? Mukava lukea tällaisia postauksia, varsinkin kun on itsekin trimmannut snautsereita jo kymmenisen vuotta. Jos ei oo näyttelyihin menossa, niin tässähän saa näkyä oma "kädenjälki" aika hyvinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, Milan turkki on tosi karkea.
   Itse oon vielä tosi aloittelija trimmauksessa, mutta onneksi harjoittelusta oppii.
   Kiva, jos tykkäsit postauksesta:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.