keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014 tiivistettynä + tavoitteet

Vuosi 2014 on lopuillaan ja on aika tiivistää vuoden tapahtumat.
 
 
TAMMIKUU
Vuosi alkoi mukavasti, toisena viikonloppuna Kajaani KV. Milan kanssa olimme ilmoittautuneet junior handleriin. Kehässä saimme olla melkein loppuun asti ja tipuimme juuri ennen sijoituksia. Epävirallisesti olimme siis kuudensia. Tammikuussa tuli myös lenkkeiltyä jäällä ja tavattua koirakavereita.
 
HELMIKUU
Kävimme mätsäreissä. Isossa JH-luokassa 3. ja pienissä aikuisissa, joissa myös oli monta kymmentä osallistujaa PUN-. Muuten helmikuu tuntui olevan aika hiljaista, niinkuin postauksistakin näkee.


MAALISKUU
Mila aloitti maaliskuun oikein mukavasti syömättä. Syytä ei selvinnyt, liekö syönyt jotain epämääräistä. Onneksi montaa päivää ei mennyt, niin neiti oli jo normaali itsensä. Käväisimme myös Saksassa, Berliinissä kuun lopussa. 
HUHTIKUU
Mätsäreissä JH-, PUN-(top8), kuvailua, kavereita ja lenkkejä vapaana, siitä koostui meidän huhtikuu.TOUKOKUU
Kävimme agilityn hallintatestissä ja pääsimme viimein ryhmään treenaamaan. Tosi paljon tuli kuvailtua ja itse piipahdin Joensuun näyttelyissäkin. Mätsäreissä tuli myös käytyä JH-(5.) ja PUN-.
TET-päivät osuivat vielä toukokuun loppuun ja itse olin Milan trimmaamossa. Pääsin opettelemaan myös kääpiösnautserin nyppimisen ja nypinkin Milan lähes kokonaan itse. Mila juhli myös 4v  synttäreitään.KESÄKUU
Mätsärit, SIN1. BIS-kehään pääsivät vain punaisten voittajat ja muutenkin osallistujia oli todella vähän. Agilityn alkeet loppuivat ja jatkokurssia odoteltiin.
 
HEINÄKUU
Kameran kanssa heiluin paljon ulkona. Heinäkuuhun kuului myös ripari ja konfirmaatio. Agilitya jatkoimme ja lenkkeilimme.

 

ELOKUU
Elokuussa tapahtui paljon kaikkea ihanaa. Ekana viikonloppuna Kuopio KV, jossa Milan kanssa pitkästä aikaa junnuissa JH5 ja PM5. Pääsin kokeilemaan myös muutamaan muuta rotua vaihdossa.
Ehdottomasti myös vuoden yksi ikimuistoisimmista hetkistä toteutui, kun pääsin maailman voittajaan. Se oli ehkä koko tämän vuoden paras viikonloppu, kolme päivää pelkkää koiraa. Lauantaina rohkaistuin myös ensimmäistä kertaa menemään kehään aivan vieraalla koiralla, beaglella. Odotetusti meille ei sijoitusta, mutta voin kyllä olla erittäin tyytyväinen suoritukseen.
Kävimme myös mätsäröimässä pariin kertaan tuloksina JH3, PUN2 sekä JH1, PUN3.SYYSKUU
Kuvailua ja marjastusta, agilitya unohtamatta. Mätsäreissä kisasin junnuissa vieraalla australianpaimenkoiralla, JH2. Pääsin esittämään myös saman omistajan toisen koiran parikehässä saaden punaisen nauhan. Mila ei sijoittunut sinisten isossa kehässä. Meillä alkoivat vakituiset agilitytreenit ryhmässä.


LOKAKUU
Junior handlerin valmennus Mikkelissä, kouluttajana Hilde Fredrikkson. Päivältä kyllä sai niin paljon hyvää tietoa ja oppia. Hildeä olisi jaksanut kyllä kuunnella paljon kauemminkin:,D Kävimme oman Savo-Karjalan snautseri-pinseri harrastajien tokokoulutuksesta, josta tuli hyviä vinkkejä jatkoon. Myöskin aivan uskomaton mätsärireissu tuli tehtyä, josta Mila korjasi koko potin. Ensin voitimme junior handlerin, jossa tosin oli vain kolme osallistujaa ja sitten PUN1. Päivän kruunasi kyllä BIS1-sijoitus. Milan koko kehäkäytös oli jotain niin täydellistä<33
 
 MARRASKUU
Kahdet mätsärit. Kisasin toisissa haastavan kultaisennoutaja Artun kanssa. Odotetusti emme sijoittuneet. Sain kuitenkin kehuja, että osasin kaikki kuviot ja käsittelin koiria kauniisti. Tänään Arttu oli vain kovin hermostunut. Mila sijoittui sinisten kehässä toiseksi. Talkoopisteiden keräämisessä tuli kova kiire, joten olihan sitä pakko lähteä vielä kuun lopusta mätsäröimään uudestaan. Päivä ei ihan ollut meille eduksi, jotenkin kaikki kehät (sinisiä lukuunottamatta) menivät vähän penkin alle. JH:ssa tällä kertaa ei sijaa, sininen nauha, sinisten kehän voitto, BIS:kehässä Mila ei enää jaksanut, joten sieltä ei sijaa. Tosin pitkä päivä rokotti varmasti, sillä olimme saapuneet paikalle jo ennen ilmoittautumisten alkua. 

 
JOULUKUU
Viimeisiä agilitytreenejä, kavereiden kanssa leikkimistä, lenkkeilyä, kuvailua ja jouluvalmisteluja.
Meidän vuoteen on kuulunut:
iloa, surua, hauskuutta, hulluttelua, unohtumattomia muistoja, turhautumista, kyyneliä, naurua, onnistumisia, epäonnistumisa, mukavia hetkiä, pettymyksiä, uusia kokemuksia, jännitystä, osaamattomuuden tunnetta, itsevarmuutta, ilonkyyneleitä, kipua, rakkautta, rentoutumista, kiirettä, paniikkia, selviytymisä, pelkoa, ahdistusta, unelmia, riemua, haasteita, vauhtia, yllätyksiä, onnellisuutta
 


 Vuoden 2013 tavoitteet vuodelle 2014:

- Saada Mila kulkemaan näyttelyhihnassa myös muiden kuin perheenjäsenten kanssa. Tässä tulee kyllä suuri homma, mutta jos tuosta nyt jonkinlaista junior handler koiraa yrittää.
Osittain suoritettu. Edistymistä on tapahtunut, mutta vielä kaivataan paljon treeniä.

- Tokoseuraaminen paremmaksi (niin ettei laahustaisi takana) Tai pikemminkin innokkuutta siihen.
Tässäkin ollaan vähän edistytty. Päätin aloittaa seuraamisen opettamisen täysin alusta ja nyt me treenataan vielä ihan lyhyitä matkoja, jolloin into pysyy vielä.

- Mätsäreitä ja sijoituksia niissä.
Suroritettu!
 

- Junior handler-kisoja virallisissa, mahtavaa olisi kyllä sijoittua niissäkin.
Suoritettu! Vuoden aikana Milan kanssa Kajaanissa JH-(6.), Kuopiossa JH5 ja PM5. Lisäksi maailman voittajassa vieraalla koiralla JH-

- Pysyä terveenä.
Niitä muutamia syömättömyyspäiviä lukuunottamatta suoritettu myös.

 - Opettaa ainakin 5 uutta temppua.
En ole laskenut, mutta kyllä ainakin muutamia uusia temppuja on tullut opeteltua.

- Yleensäkkin hihnakäyttäytyminen parantumaan.
Milalla on välillä aikoja, jolloin se haukkuu kaikille vastaantuleville koirille. Joskus se taas menee kaikki nätisti ohi. Tämän toteutuminen on siis vähän niin ja näin.

- Lenkkejä.
Suoritettu!
- Kamuja ja koirapuistoilua.
Koirapoistossa ei olla taidettu koko vuoden aikana käydä kertaakaan, mutta uusia kavereita on sen sijaan tullut.

- Se silmätarkki ehkä vihdoin.
Suoritettu! Milalla terveet silmät ja polvet.

Vuoden 2015 tavoitteet:
- Junnukisoja Milan kanssa ja myös vierailla koirilla. Paljon uusia rotuja
- Mätsäreissä kokemusta monista roduista ja kisailua Milan kanssa
- Uusien temppujen opettelua
- Terveenä pysyminen
- Lenkkeilyä uusissa maastoissa
- Agilityn treenausta
- Tämä tulee olemaan kova tavoite, mutta tokoliikkeiden treenaus kisakuntoon
- Näyttelytreenausta niin, että Mila oppii menemään muidenkin kanssaKatsotaan mitä kivaa ensi vuonna keksitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.