maanantai 6. lokakuuta 2014

Junnuvalmennus ja tet

Eilen lähdimme kymmenen maissa ajelemaan kohti Mikkeliä. Siellä oli junior handlerin valmennus, jonka kouluttajana oli Hilde Fredriksson. Huippu päivä, joka oli kyllä ihan odotettavissa noin huippu kouluttajalla.
Vähitellen halli alkoi täyttyä koirista. Olin muuten todella yllättynyt hallin koosta, se oli paljon paljon pienempi kuin osasin edes kuvitella. Ahdasta tuli.
Alussa Hilde piti meille hieman teoriaa. Videoesitys, jossa oli kuvia ja piti miettiä, mitä korjailisi seisottamisessa. Minusta se oli todella kiva idea ja siitä sai vinkkejä myös tulevaisuudessa vieraisiin koiriin.Pian pääsimmekin aloittamaan treenaamisen. Ryhmä jaettiin kahtia, toisessa oli aloittelija ja toisessa kisaavat. Me kuuluimme kisaaviin. Aloittelijat aloittivat ja muut katsoivat hallin reunalla. Sitten tuli meidän vuoro mennä kehään. Alussa menimme kaikki yhdessä muutaman kerran ympäri. Sen jälkeen yksilöt. Pöydällä sain vinkkejä erilaiseen seisottamiseen. Olin ennekin ollut Hilden koulutuksessa, Kuopion valmennusviikonlopussa, jossa sain samat neuvot. Kuitenkaan Mila ei silloin suostunut seisomaan ilman namikättä ja luulin jo, ettei se onnistuisi vieläkään. Toisin kuitenkin kävi ja tätä "uutta tyyliä" aion todennäköisesti käyttää jatkossakin.Sitten edestakaisin ja seisotus. Sain (tai saimme) kehuja vapaasta seisonnasta, mutta seuraamiseen lähtemisessä olisin saanut innostaa Milaa hieman enemmän.
Mila otti odottelun ihanan rennosti. Se retkahteli välillä selälleen ja makaili muutenkin rauhallisena, taisi nukahtaakkin muutaman kerran:3Kun kaikki olivat menneet menimme vielä yksitellen ympäri ja sitten olikin välipalan aika. Syönnin jälkeen Sara testaili taas vähän Milaa. Koiria juoksenteli pienessä tilassa liikaa, eikä Mila millään meinannut jaksaa keskittyä. Erityisesti erästä shelttiä sen olisi tehnyt kamalasti mieli mennä nuuskimaan. No, ehkä se vielä tästä joku päivä!
Pian pääsimme jatkamaan. Kaikki kokoontuivat kehään ja Hilde kertoi mitä tulisi ottaa huomioon kun saa kehässä vaihtokoiran. Sen jälkeen saimme kaikki mennä itse pyytämään haluamaamme koiraa vaihtoon. Ehtona oli kuitenkin, että koiran ja rodun oli oltava vieras.
Menin pyytämään ruskeaa kleiniä. Saimme vähän aikaa tutustua koiriin, tämä herra olikin varsin suloinen. Menimme pareittain edestakaisin, jonka jälkeen seisotus. Milakin kulki yllättävän kivasti täysin vieraan tytön kansssa. Mutta oli siitä kyllä ihan super kiva päästä takaisin mun luo.
Lopussa esittelimme vielä omat rodut (tai Hilde esitteli). Menimme kaikki yksitellen eteen ja seisotimme ja liikutimme koirat ja Hilde kertoi muutamia juttuja, mitä täytyy ottaa huomioon kys. rodun kanssa. Sitten olikin aika lähteä kohti kotia. Näistä neljästä tunnista sai kyllä tosi kivasti irti, toivottavasti muistan mahdollisimman paljon jatkossa.

 
Tänään koitti sitten mun kauan odottemani ensimmäinen tetti-päivä. Olen siis kaksi viikkoa tetissä eläinlääkärillä. Työskentelin oikeastaan koko päivän toisen tettiläisen kanssa. Tästä oli suuri apu, sillä saatoin nopeasti kysyä neuvoa, hän kun oli ollut jo viime viikolla tetissä samassa paikassa. Aamulla vaatteitten vaihdon jälkeen pääsin heti töihin. Järjestelin ruiskuja ja kanyyleita. Sitten pääsin katsomaan muutaman hammaskivenpoiston ja muutaman muun pienen operaation. Ja sitten oli sitä siivoilua ja pyykkikoneen tyhjentelyä. Tämä eka päivä meni kyllä lähinnä totutteluun ja seurailemiseen. Jalkoihin tuo homma kyllä ottaa, kun kuusi tuntia seisot, välissä vain puolen tunnin ruokatauko. Huonenna taas uudestaan:)
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.