maanantai 20. lokakuuta 2014

Huippu koira

Eilinen päivä meni aika koiramaisissa merkeissä. Aamulenkin jälkeen valmistelin kaikki valmiiksi toko-koulutukseen. Lähtö sinne tuli aika extempore, kun huomasin facebookissa ilmoituksen oman järjestön (Savo-Karjalan snautseri-pinseri harrastajat) toko-päivästä. Päätin ilmoittautua ja sainkin viimeisen paikan.Kouluttajana oli Sari Ruotsi, joka kisaa pinserinsä kanssa EVL:ssa. Alkuun saimme antaa koirien tutustua halliin. Pienen nuuskuttelun jälkeen ohjaaja kävi yksitellen kysymässä kaikilta tavoitteita ja mahdollista kokemuksesta lajiin. Samalla saimme näyttää tavan, kuinka palkkaamme koiria.
Toisella kierroksella teimme perusasentoa ja Mila sai kehuja iloisesta asenteestaan, minä taas sain hieman hienosäätöä palkkaamiseen. Lisäksi teimme luoksetuloja ja saimme vinkkejä mahdollisiin vaikeisiin liikkeisiin. Mietin kysyisinkö seuraamisesta, jossa Milalla on (tai ainakin oli) ongelmia kontaktin pysymisen kanssa, vai liikkeestä maahan menosssa, jossa Mila ei meinaa tajuta mennä maahan. Milalla oli kuitenkin niin hyvä vire seuramisessa, että päätin valita liikkeestä maahan. Saimme muutamia hyviä vinkkejä, eiköhän tästä vielä vähän treenaamalla olisi kisaamaan!:D Sen eteen saan kuitenkin tehdä vielä paljon töitä.Illalla oli agility. Olisin ymmärtänyt aivan hyvin, jos Mila ei olisikaan oikein jaksanut tehdä hommia niin innolla. Päivän koulutus oli sille varmasti raskas (vaikka se ei välttämättä aina näytä siltä, kun tuo kääntyili selälleen ja odotteli rapsuttelua. Osaa se ottaa kaikki niin rennosti:,D) Kuinkas kävikään, Milalla oli ihan mahtava meno. Virtaa, virtaa, virtaa, eikä mitään tietoa rankasta päivästä! Se syttyi radalla, haukkui ihan innoissaan. Se on aina tykännyt aksaamisesta, mutta ei koskaan ole haukahdellut innostuksesta. Mila vaan rakastaa tehdä hommia, super pupsi! Odotteluaikana se repi lapasia kädestäni ja oli mahdottoman innokas.Tällä kertaa muistuttelimme takaakiertoa, rata oli kuitenkin helppo. Umpiputken ajattelin tuottavan meille ongelmia, mutta niistä ei ollut mitään tietoakaan. Mila on alkanut jo hyvin hakea putkea kauempaa.
Sillä on kyllä ihan huippu vire toimia lajissa kuin lajissa!Aksailun jälkeen kyllä huomasi, että neidillä oli raskas päivä takana. Iltapissille ei olisi huvittanut lähteä vesisateeseen ja sen jälkeen neiti nukkui koko illan. Katsotaas mitä me keksittäisiin seuraavaksi;)
 


 
2 kommenttia:

  1. Sinullahan taitaa olla varsinainen superenergiapakkaus koirana :) Sellaista koiraa on ilo kouluttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on toi kyllä ihan huippu! Aina valmiina tekemään hommia. Yhden tempun kun käsken ehdä se tekee kaikki mitä osaa ja sitten vasta miettii, että mikäköhän noista mahtoi olla oikein? On käppänän kouluttaminen kyllä niin hauskaa, kun sitä huumoria ei voi koskaan olla liikaa:,D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.