perjantai 16. toukokuuta 2014

Agility ja mätsärit

Tiistaina alkoi meidän agility ja yritän vielä muistella kuinka se meni.
Aloitimme tutustuttamalla koira hyppyesteeseen. Kaikki siis kävivät vuorotellen haistattamassa koirilla estettä, jos se hyppäsi siitä yli, palkittiin.
Milahan innostui useamman kerrankin hyppäämään, sillä se on jo sen verran tuttua puuhaa.
Seuraavaksi kokeilimme putkea. Ohjaaja kysyi olemmeko joskus tehneet ja vastasi, että olemme joskus.
Milan suoritus aiheutti naurun tirskuntaa ja itsellänikin oli siinä kohtaa vähän pidättelemistä, kun Mila keksii kuinka puti kuuluu suorittaa.
... Ja sitähän se teki sitten aika monta kertaa. "Aika monella" tarkoitan sitä, että Mila innostui juoksemaan toiselle puolelle, taas takaisin ja taas, ainakin 10 kertaa. Ja mikä parasta, itse en ehtinyt ohjata ollenkaan, saati sitten sanoa. Toisaalta, ehkä tämä ei kisoissa (jos siis joskusniihin pääsemme ole mikään erityisen kehuttava asia)
Mila, entinen putkikammoinen koira! Ohjaajien kommenttina oli vain, että se on jo nyt putkihullu.
Lopuksi kokeilimme vielä lyhyttä rataa, johan yhdistimme kaksi edellä mainittua estettä. Hyppy ja putki. Meille se ei tuottanut suuria vaikeuksia. Hieman vaikeustasoa lisättiin, kun ohjaaja käski minun ohjata Milaa oikealta puolelta. Ensi tiistaina sitten uusiks:)Eilen käväisimme myös mätsärissä. Mukaan lähti myös kaverini ja Kara. Olin etukäteen aivan varma paikasta, mutta eipä siellä sitten etään ollutkaan. Onneksi oli vielä aikaa ja soitin kaverilleni ja loppujen lopuksi löysimme oikean paikan. Ilma oli mitä parhain ja aurinko vielä paistoi.Ilmoittauduin junior handleriin ja pieniin aikuisiin. Junnut alkoivat heti lapsi ja koira kehän jälkeen, joten onneksi tällä kerralla ehdin nähdä myös Karan kehässä käynnin. Kara sai sinisen.
Sen jälkeen meidän piti mennä kehään. Junnuja oli 6. Aloitimme yksilöt ja me olimme numerolla neljä. Tuomari oli teettänyt edellisillä vaikeit liikkeitä (L,T ja pieni i) pelkäsin jo kasia, mutta onneksi meille riitti vain L.Sitten kun kaikki olivat tehneet yksilöt, tuomari pudotti kaksi pois. Me tiputtiin toisina. Saimme vielä tuomarilta palautetta. Hän sanoi, että oikein tosi hienosti meni, mutta voisin kiinnittää enemmän huomiota tuomariin (katsekontakti), mutta muuta korjattavaa hän ei nähnyt. Omasta mielestäni en katsonut tuomaria yhtään sen vähempää kuin ennenkään, mutta mielipiteensä kullakin. Saimme kuitenkin pienen pokaalin ja ruusukkeen, vaikka varsinaista sijoitusta ei tällä kertaa irronnutkaan.
Jäimme vielä katsomaan junnut loppuun kehään. Kuulin toisesta kehästä, että nauhakehiä alettaisiin jo aloitella ja silloinkos säikähdin. Meidän pitäsi olla jo kehässä. Minä siis rynnistin kehästä ulos, vaikka ei vielä olisi saanut.
Hälytys osoittautui kuitenkin vääräksi sillä kehässä olikin vielä pienet pennut (tyhmä minä).
Ja kuinkas Kara, joka oli samalla hetkellä sinisten kehässä? Eikös vain se ollut neljän parhaan joukossa. Ja toisissa mätsäreissään sijoittunut sinisten neljänneksi. Tästä se lähtee;)
Pienet aikuiset alkoivat, meillä oli hieman odottelua, sillä olimme numero 14. Parina meillä oli cava.
Me saimme punaisen.
Mitään en enää odottanut Milan turkin takia. Eikähän sitä sitten tullutkaan. Tosin voi olla, ettei olisi tullut muutenkaan. Sillä vaikka tuolla olikin yllättävän vähän koiria taso oli tosi kova. Se selvisi ainakin BIS-kehässä, jonka jäimme vielä katsomaan. Kaikki olisivat ihan hyvin voineet voittaa.

PUN-, JH5

Huomenna onkin suuntana Joensuu KV. Pääsen sinne kaverini kyydillä, vielä antamaan viime hetken vinkit Karan kanssa kehään.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi5/17/2014

  Turkkihan ei vaikuta nätsäreissä yhtään mihinkään, eikä koiran ulkonäkö muutenkaan. Mätsäreissä kiinnitetään huomio koiran ja ihmisen väliseen kontaktiin ja koiran käytökseen, ja handlaamiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sen pitäisi ollakkin. Mun mielestä kuitenkin tuomari kiinnittää usein huomiota myös koiran ulkonäköön. Esim. käppänä näyttää paljon siistimmältä, kun sen karva on näyttelypituudessa. Tietysti kaikkein tärkeintä (onneksi) on se kontakti, käytös ja esittäminen.

   Poista
 2. Anonyymi5/19/2014

  Ootteko nyt siis vakituisesti aloittaneet ton agilityn?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis 7 kerran kurssilla ollaan. Katsotaan sitten myöhemmin eteenpäin, mutta kovasti minua kiinnostaisi jatkaa:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.