torstai 3. huhtikuuta 2014

Berliinissä

 Palataanpa viikko taakse päin. (Tätä postausta aloittelin toissa päivänä, mutta en saanut sitä vielä valmiiksi. Eilen oli turha ajatellakkaan jatkamista, koska piti lukea koko ilta kemian kokeeseen. Se ei tosiaankaan kuulu niihin mun lempiaineisiin. Lisäksi alue oli täynnä hirveästi kaikkia kaavoja ja hapettumis- ja pelkistymisreaktioiden tasapainottamisia. Onneksi sekin koe on ohi nyt. Eiköhän vihdoin päästä asiaan, musta tuntuu, ettei ketään varmaan liikuta mun kokeet. Tulipahan kuitenkin kerrottua:,D)
Koko keskiviikkopäivä oli melkoisen jännittävä. Kun tulin kotiin, varmistin vielä, että pääsisin tettiin toukokuussa Milan trimmaamoon. Meillä oli trimmaajan kanssa joskus viime vuoden puolella puhetta, mutta silloin tet-ajankohta ei ollut vielä varmistunut. Tärisin, enkä meinannut aluksi uskaltaa soittaa (jännitän todella paljon kaikkia tuollaisia puheluja vieraalle ihmiselle)
Ilmeeni oli varmaan ihan näkemisen arvoinen tämän puhelun jälkeen, suupielet korvissa. Loppujen lopuksi siinä ei siis ollut mitään jännitettävää. Mielelläni minut otetaan vastaan. Ensi maanantaina käyn vielä täyttämässä siellä jonkun lappusen tärkeimmistä tiedoista.

Sitten päästään matkavalmisteluhin. Tai ne "matkavalmistelut" olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin, mutta mun tapauksessa ne jäi vähän viime tippaan. Ei taida olla eka kerta;D
Kuuden aikaan illalla äitini kummityttö ja hänen äitinsä tulivat meille ja pian iskä lähti viemään meitä kohti Rissalan lentokenttää. Sinne me jäimme kaikkien tavaroiden kanssa. Heti ensimmäisenä mentiin viemään matkalaukut, jonka jälkeen kahvilaan limpparille ja odottamaan turvatarkastusta.
Pian me istuttiinkin jo koneessa matkalla Helsinkiin.
Helsingin lentokentälle saavuimme yhdeksän aikoihin. Siinä syötiin hieman iltapalaa, jonka jälkeen lähdinmme etsimään jotain kivaa nukkumapaikkaa. Kyllä, seuraavan yön vietimme lentoaseman kovilla penkeillä. Oli kyllä ikimuistoinen ja todella rankka yö!
Kohti Berliiniä kone lähti seitsemältä. Matka kesti pari tuntia, ja koska Saksassa kello on tunnin jäljessä, olimme perillä kahdeksalta.
Opas tuli hakemaan suoraan lentokentältä ja lähdimme bussilla tutustumaan Berliiniin. Kävimme katselemassa nähtävyyksiä.Katkennut kirkontorni
Branderburgin portti

Holokaustin muistomerkkiPätkä Berliinin muuria
 Muutaman tunnin kuluttua saavuimme hotellille. Loppupäivä oli vapaata. Kävimme syömässä, jonka jälkeen suuntasimme shoppailemaan. Kävimme myös hotellin lähellä olevassa puistossa.

 


Perjantaina kävimme Sanssouchin palatsissa, Potsdamissa, jonne oli noin tunnin ajomatka Berliinistä. Iltapäivä meni jälleen kaupungilla kierrellen. Kaikki päivän kuvat ovat Potsdamista.


Linnan puutarhassa

  
Lauantaina kävimme entisessä vankilassa, Hohenschönhausenissa. 
Loppupäivä meni shoppailleen. Kävimme KaDeWe:essa (Manner-Euroopan suurin tavaratalo) ja sen viereisessä ostoskeskuksessa.  
  


Sunnuntaina lento lähti Berliinistä  puoli yhden aikaan. Aamulla lähdimme kahdestaan äidin kanssa aamupalalle, toisten vielä jäädessä nukkumaan. Tarkoituksena oli suunnata entiseen televisiotorniin (Euroopan korkein torni).


Samana päivänä järjestettiin puolimarathon, jonka takia jonot olivat pitkät, emmekä olisi ehtineet torniin. No, ei sitä kaikkea voi keretä ja onpa syy lähteä uudestaan:)


Berliinin puolimarahton

"Pieniä" ongelmia oli päästä pois takaisin hotellille suljettujen katujen vuoksi.Tuli heitettyä ainakin 10 kilometrin kävelylenkki , koska kukaan ei osannut neuvoa meitä oikeaan suuntaan. Loppujen lopuksi eräs mies päästi meidät kulkemaan juoksuradan läpi ja hotellilla olimme juuri ajallaan.
Sitten lähdimme jo suuntaamaan bussilla kohti Berliinin lentokenttää.


SaksaaOlimme Helsingissä illalla, jonka jälkeen lähdimme muutaman tunnin kuluttua lentokoneella kohti Kuopiota.Helsingin yllä


Meillä oli kotona vastassa iloinen tervehdys. Mila ulisi ja murisi, haukkui ja hyppi. Se nuoli kasvot monta kertaa ihan puhtaaksi häntä heiluen<3


 P.S Ne haasteet, joita en ole vielä saanut julkaistua, saan toivottavasti valmiiksi tässä loppuviikkona.
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.