sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pieksämäki Match Show 21.4.2013

Tänään käytiin Pieksämäellä mätsäreissä. Lähdettiin aamulla aikaisin, jotta kerettäisiin katsomaan myöskin möllitokoa. Siinä sitä vähän seurailimme, sen jälkeen mentiin ilmoittautumaan. Olimme aikuisissa numero 105. En ymmärrä mikä idea oli laittoo toi 100, kun "virallisesti" me oltiin numero 5. Kehässä meillä oli vastassa portugalinvesikoira. Ensin mentiin kehä pari kertaa ympäri, jonka jälkeen tuomari käski mennä asettelemaan Milaa pöydälle ja jäi tutkimaan vesikoiraa.
Siitä nämä mätsärit olivat hieman oudot, kun yksilöliikkeitä ei varsinaisesti ollut yhtään yhtä kolmiota lukuunottamatta. Mila sai punaisen, koska tuomarin mielestä se liikkui kauniimmin ja sen esittäminen (kröhöm) oli parempi. Vaikkakin ensin ajattelin, että saimme sinisen.
Punaisten kehää odottelimme aika kauan. Siitä tuomari otti suoraan neljä koiraa jatkoon, suureksi yllätykseksi me kuuluimme neljän parhaan joukkoon:DDDDD
Sitten tuomari alkoi sijoittaa, lopuksi koiria oli enää kaksi. Me ja espanjanvesikoira. Vielä yhdessä kävimme edestakaisin, jonka jälkeen tuomari ojensi meille ykkösruusukkeen. Jes!
Palkinnoksi saatiin ruusuke, pokaali ja kaksi 2 kg ruokasäkkiä.
Sitten jäimme odottamaan BIS-kehää. Siellä oli kuusi muuta koiraa, joista kaksi tiputettiin ilman minkäänlaista sijoitusta. Neljäs palkittiin, kultainennoutaja. Sitten kolmas, x-rotuinen. Meitä oli enää kaksi kehässä. Me ja luultavasti lhasa apso, rotu meni minulta täysin ohi, siina jännittyneessä tilassa.
Tuomarit miettivät hetken ja ojensivat lopulta meille kakkosruusukkeen.
Tästä kehästä tuli palkinnoksi toinen pokaali, ruusuke ja yksi 2 kg ruokasäkki.
Mila on alkanut tosiaan oivaltaa, ettei kehässä vedetä vaan tipsutetaan nätisti. Se seisoi myös kuin patsas, kerran koko kehän aikana katsoi minua silmiin, mutta muuten se tuijotti vaan naksua.
Kyllä tuollaisen koiran kanssa on ilo käydä mätsäreissä, vaikkei mitään voitetakkaan silti niistä tulee aina hyviä kokemuksia. En voi vieläkään uskoa tätä todeksi, tuntuu, että täm on vain aivan mahtavaa unta. Mila oli tänään siis PUN1 ja BIS2. Erikoisen ylpeä olen vielä siitä, että kaikki aikuiset oli samassa luokassa, niiden isojenkin koirien joukosta Mila erottui ja sijoittui mielestäni aivan äärettömän hyvin.
Loppun vielä posee:


PUN1, BIS2

 


Mätsäri oli upeasti järjestetty, oli hyvät palkinnot, mukavat tuomarit sekä kahät pyörivät hyvin eikä hallissa ollut ahdasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.