torstai 28. lokakuuta 2021

Koularikoira

Kavan juoksut loppuivat juuri sopivasti rally-tokon piirinmestaruuskisoihin. Kisat pidettiin Varkaudessa ja kun pääsimme mukaan myös joukkueeseen olihan meidän aivan pakko lähteä metsästämään viimeistä AVO-tulosta. 

Kavan kanssa treeneissä ollaan keskitytty hiomaan nyt avointa luokkaa eikä olla vielä sotkettu ylempien luokkien liikkeitä mukaan. Kotitreeneissä ollaan katseltu niitäkin. Juoksutkin vähän sekoittivat kuvioita, kun silloin tehtiin vain helppoja ja tuttuja juttuja.

Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin. Käytin Kavan vielä metsässä juoksemassa ja ehdimme treenailla vähän ulkona. Starttasimme radalle oikein oivalliselta paikalta. Oltaisiinko oltu kuudensia. Ihan ei ensimmäisenä tarvinnut radalle sännätä, mutta ei tarvinnut jännittää kovin kauaa.

Kuva: Samu Parviainen

Kuva: Samu Parviainen

Kava tuntui radalla hiukan tahmealta. Sen kanssa en vielä ihan tiedä kuinka paljon uskallan kierroksia nostaa ennen kisasuoritusta. Helposti homma menee sitten aivan kokonaan yli. Alkurata meni vähän horroksessa ja oikeastaan vasta viimeisellä pyörähdys-kyltillä Kava olikin, että ai se olikin tätä kivaa juttua mitä oltiin tekemässä. 

Kuva: Samu Parviainen

Pari -1 virhettä radalle mahtui. Pisteitä lopulta siis 98/100! Tämä takasi meille myös koularia ja lopullisissa tuloksissa saatiin kavuta kakkos-pallille.

Avo-luokan jälkeen lähdimme ajelemaan kohti kotia. Vielä iltapäivällekin jäi jännitettävää, kun meidän joukkueen pari mestariluokan koirakkoa starttasivat radalla. Sieltä kantautuikin aika mahtavia uutisia, kun lopulta meidän joukkue voitti hopeaa ja myös yksilöpiirinmestaruus saatiin meidän joukkueen koirakolle! Joukkuekisa oli hirvittävän tiukka. Kolmen kärjen pisteet 293 (voittaja), 292 (meidän joukkue) ja 292 (3. joukkue, mestariluokan parempi tulos ratkaisi meidän eduksi). 

Missään vaiheessa en uskonut, että saataisiin Kavalle koulari näin nopeasti ja helposti ja vielä aika mahtavalla tulosrivillä. Tämän vuoden rally-tokotavoitteet on nyt kyllä todellakin saavutettu. Rally-kärpänen kyllä pääsi puraisemaan ihan tosissaan, kun ajattelin että alokasluokan jälkeen pidetään rallytaukoa ja jatketaan ehkä sitten kun Kava on veteraani vaan kummasti tulee pyöriteltyä olkkarissa silti noita ylempienkin luokkien liikkeitä😀

Noin muuten arkea tänne kuuluu. Koulussa olen käynyt joka toinen viikonloppu Tampereella. Niin paljon uutta oppia ja aina vaan odottaa innolla seuraavaa kouluviikonloppua. Tuntuu kyllä just eikä melkein oikealta paikalta.

Tokoiltu on. Tällä hetkellä on vaan vähän inspiraation puutetta. Tuntuu, ettei oikein olla tuon koiran kanssa päästy eteenpäin tokon saralla. Välillä se väläyttelee suurta lahjakkuuttaan ja välillä taas tuntuu, että jo kentälle pääsy aiheuttaa sellaisen turbomoottorin käynnistymisen, että koko treenit on vaan pelkkää mielentilatreeniä ja luopumista. Sellaistahan se treenaaminen välillä on, vaan nyt kyllä kaipaisi jotain vähän rajoja rikkovaa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.