perjantai 6. elokuuta 2021

Harmaa heinäkuu

 Heinäkuu oli tosi raskas. Mikään ei oikein huvittanut ja Milaa oli koko ajan aivan järjetön ikävä.

Yritimme selvitä Kavan kanssa uudenlaisesta arjesta. Kävimme sentään yhtenä viikonloppuna Oulussa näyttelyissä. Vaikka yhtään ei olisi huvittanut lähteä, niin oon tosi onnellinen että lähdettiin silti. Tuli kyllä just niin tarpeeseen saada välillä vähän muuta ajateltavaa. Perjantaina lähdettiin töitten jälkeen ajelemaan ja yövyttiin Mimosan luona. Siellä oli iloinen spanielikaksikko meitä vastaanottamassa ja amerikancockereita pyöri kämpässä muitakin viikonlopun aikana vaihteleva lauma. 

Kavan olin ilmoittanut kehään molemmille päiville. Vielä viime hetkille asti pohdin vienkö sitä sunnuntaina kehään ollenkaan tuomarimuutoksen takia, mutta kun sen verran kauas kuitenkin ajeltiin, päätin, että ehkä meillä ei ole mitään menetettävää. 

Lauantaina aussiet arvosteli Nina Janger, jonka kehässä Kava on ollut pari kertaa aiemminkin: pentuna ja honkkelikonkkeli-junnuna. Kiva oli päivittää tuomarin näkemys tähän päivään. Viikonloppuna sää oli tosi kuuma, lämpötila molempina päivinä lähemmäs kolmekymmentä astetta ja aurinko paistoi melkein koko ajan pilvettömältä taivaalta. Kuumasta säästä huolimatta Kava esiintyi loistavasti. Avo-nartuissa oli kolme koiraa, Kava voitti luokan ERI, SA'lla. 

Paras narttu-kehässä oli vain kaksi koiraa. Kava ja nuortenluokan narttu. Tuomari tykkäsi tosi paljon molemmista. Toisen koiran vahvuus miellytti häntä enemmän, mutta Kavan liike oli taas niin huippu ja hän pohti siinä sitten kumpaa painottaa enemmän. Tällä kertaa kuitenkin työkoiran hyvä liike oli tärkeämpi ja Kava voitti saaden ensimmäisen CACIB'insa. Siitä heti perään jatkettiin ROP-kehään vastassa valiouros. Ja mitä minun pieni ja pippurinen paimenkoira tekeekään: menee ja juoksee itsensä ROPiksi jälleen liikkeiden ansiosta! Kannatti viikolla hierottaa koira jumeista.

Ryhmiä ei koronan takia järjestetty ollenkaan. Sinällään tosi harmi, olis ollut niin kiva päästä Kavan kanssa vielä isoon kehään juoksemaan kun se oli aivan terässä.

Kavan kehän jälkeen kuvasin vielä amerikancockereitten erkkaria ja sitten lähdettiin Mimosan kanssa kämpille. Illalla käytiin vielä uittamassa koirat meressä. Hurjan vauhdikasta menoa ja oli kyllä sen arvoista vaikka Kava joutuikin tietty tämän uintireissun takia pesulle uudestaan. 

Sunnuntaina aussiet arvoteli Leni Finne. Kava sai hieman yllättäen erinomaisen ja oli luokan ainoa erin saanut. Muutenkin tuomari oli aussieiden kanssa kovin tiukalla päällä. 11 aussiesta neljälle erinomainen ja vain kahdelle SA. Siinä meinasi mennä itsellä vähän pasmat sekaisin, kun Kava kuului näiden kahden joukkoon. Paras narttu-kehässä kokoonpano oli siis sama kuin lauantainakin, tällä kertaa järjestys meni vain toisinpäin ja me jäätiin toisiksi. Ei kuitenkaan harmittanut yhtään, sillä en tosiaan uskonut edes pienessä mielessäni toivoa tällaista menestystä Finnen kehästä. Kavalle vara-NORD sert.

Kehän jälkeen napsittiin vielä vähän kuvia ja lähdin sitten illalla ajelemaan kotia kohti. Mimosalle valtavat kiitokset viikonlopusta, se oli niin kiva kuin se vain tässä tilanteessa pystyi mitenkään olemaan!💓

Muuten heinäkuussa mökkeiltiin, uitiin ja käytiin heittämässä päiväreissu Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Se oli kiva paikka, vaikka maasto olikin paikoittain haastavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.