sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Vuoden startti

Tammikuu ja uusi vuosi on lähtenyt täällä oikeastaan samalla tavalla käyntiin kuin edellinen päättyi. Kava täytti alkuvuodesta kolme vuotta, hurjaa miten nopeasti aika vaan menee!

Koirat palailivat lomatauolta treenien pariin. Milan rally jatkui samassa ryhmässä kuin syksylläkin, Kavan kanssa vaihdoimme treenipäivät torstailta keskiviikkoon ja samalla ryhmä muuttui. Ryhmässä on meidän lisäksi ylempien luokkien koirakkoja. Uskon, että tämä on vain iso mahdollisuus päästä oppimaan myös muiden koirien treeneistä vaikka Kavan kanssa ollaankin vielä ihan eri tasolla. 

Kavalle sattui sen verran huono tuuri nyt alkuvuoden treenien kannalta, että se aloitti valeraskauden. Aivan kuten juoksutkin, näköjään myös valeraskaus, laittoi pikkupaimenen hormoonit aivan sekaisin ja sen keskittymiskyky ja häiriönsieto oli treeneissä puhdas nolla. Keskityttiin ihan simppeleihin juttuihin, lähinnä luopumistreeneihin. Turhaan sitä mitään vaikeaa alkoi tekemään, kun Kava ei selvästikkään pystynyt ja ennemmin silloin oltaisi menty ojasta allikkoon. Tämän viikon treeneissä minulla oli jo ihan eri koira pariin edelliseen viikkoon nähden. Kava oli jo normaali ja tehtiin kokeenomainen ALO, vielä kuitenkin sitä vähän ylimääräisesti palkkaillen. Onneksi päästiin siis jo pian normaaleihin treeneihin takasin.

Mila on treenaillut voittajaluokan juttuja ja ollaan sen kanssa katseltu vähän jo mestariluokankin liikkeitä. Saa nyt nähdä, milloin päästäisi kokeisiin, kun niitä tunnutaan nyt kuukausi toisensa jälkeen peruvan. Mestariluokan merkki-tehtävä laitettiin tällä viikolla aluille ja nopeasti Mila jo idean hoksasi, vaikka sen kanssa merkkiä ollaan aiemmin tehty vain kokonaan kiertäen.

Tammikuussa on nautittu aurinkoisista talvipäivistä ja päästy jäillekkin lenkkeilemään. Kestävät jäät ovat täällä kova juttu, kun kaikki pururadat ja muut metsälenkit on kokonaan ladutettu, joten jäät ovat oikeastaan ainoa paikka tällä hetkellä missä koiratkin saavat juosta vapaana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.