keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Rally-tokokisoissa

16.2 kävimme Milan kanssa rally-tokokisoissa korkkaamassa lähes kahden vuoden kisatauon jälkeen avoin luokka. Osallistuimme kolmesta radasta kahdelle. Ajattelin säästää viimeisen kisan myöhemmäksi ja uskoin, että kolme rataa olisi Milalle saman päivän aikana liikaa.
Ensimmäisen rataan tutustuminen alkoi meillä yhdeltätoista. Siinä ei ollut mitään erityisen vaikeita tehtäviä. Pyörähdystä pelkäsin hieman etukäteen, se ei ole oikein treeneissä sujunut.

Ennen meidän omaa suoritusta tein Milan kanssa vähän vireen nostatustemppuja ja sitten pääsimmekin astelemaan radalle. Ihan parhaassa moodissa Mila ei ollut, ihan kuin se olisi tiputettu taivaasta yhtäkkiä keskelle rataa ja se ei oikein olisi tiennyt mitä sen olisi pitänyt tehdä. Ekalla kyltillä PY (-1p) ja OV (-3p). Uusin kymppikyltin, kun Mila tuli oikealta sivulle (-3p) ja jouduin myös uusimaan kyltin 14, kun Mila kiersi kyltin (toinen -3p tästä).  Kyltillä 12 tein liian laajan käännöksen (-3p), mutta mielummin se kuin kymppi istumisesta kesken käännöksen. Maaliin pääsimme kuitenkin hienosti 87 pistettä kasassa kommentilla "Vauhdikasta tekemistä!"
Toisella radalla heti ekalla kyltillä Mila jäi kummallisesti taakseni. En ollut varma ehtikö se istua vai jäikö vain seisomaan tai haistelemaan jotain, kun en ollut asiasta varma, en uusinut vaan jatkoimme vain matkaa. Kakkos- ja kymppikylteillä molemmilla -1 pisteen TVÄ. Tällä kertaa myös pyörähdys onnistui, vielä erityismaininnalla "hieno"! Hauska yksityiskohta oli, että Mila oli kaikkein nopein AVO-koirista tällä radalla. Toisella radalla se oli kolmenneksi nopein kaikista. Jos agilityn puolella vauhdin kanssa saa taistella, niin ainakin rallyssa palkinnot ei ainakaan jää ajasta kiinni😂 
Radan jälkeen katsoin videolta ja huomasin arvailuni oikeaksi, Mila toden totta oli istahtanut ekalla kyltillä minun taakse. Tältä radalta saimme 88 pistettä ja tuomaripalkinto. Tuomarin sanoin "Reipas, iloinen suoritus. Innokas koira, joka nauttii yhteistyöstä."
Harmitti vietävästi tuo eka kyltti, ei Mila ikinä ole tuossa mitään omia liikkeitään keksinyt. Ilman sitä yhtä istumista pisteitä olis tullut kahta vajaa täydet... Joka tapauksessa Miisu on kyllä maailman paras kisakamu. Päivän edetessä se alkoi vasta heräillä, olis varmaan jaksanut vielä sen yhdenkin radan♥️ Parempi kuitenkin pitää hyvä fiilis loppuun asti ja jättää virtaa myös seuraavalle kerralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.