torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 tiivistettynä ja tavoitteet vuodelle 2016

Se aika vuodesta, kun kaikki blogit alkavat kertailla kulunutta vuotta ja miettiä tavoitteita seuraavalle vuodelle. Niin käy myös täällä.TAMMIKUU
Tammikuun aloitimme 3. päivä olevilla mätsäreillä. Junnuissa sijoituimme toiseksi ja punaisten kehässä olimme myöskin toisia. Agility jatkui ja pääsimme aloittelemaan keinun opetusta matalalla keinulla. Mila kävi siistittävänä.HELMIKUU
Helmikuu oli varsin hieno agitykuukausi. Koin suuren onnistumisen tunteen, kun Mila viimein meni kuusi keppiä ilman verkkoja. Lisäksi kävimme ystävänpäivänä mätsäreissä, junnuissa sijoituimme kolmanneksi ja punaisten kehässä pysyimme kauan, siellä kuitenkaan sijoittumatta. Ehdottomasti kuukauden (ja varmasti koko vuoden) ikimuistoisimmesta hetkistä koitti kuun lopussa, kun suuntasimme corgien erikoisnäyttelyn junior handleriin. Sieltä kotiin viemisenä oli ruusuketta ja pokaalia, kun päivän päätteeksi meidät käteltiin päivän parhaaksi junior handleriksi!


MAALISKUU
Lomalla sain aivan ihanan hoitokoira/treenikaveri Olivian meille hoitoon. Olivian kanssa kävimme tutustumassa näyttelytreeneihin ja käppäilemässä keskustassa. Itse kävin mätsäreissä talkoilemassa ja osallistuin myös junior handleriin australianpaimenkoiran kanssa, sijoituimme toisiksi. Lisäksi kuukauteen kuului paljon juoksentelua järven jäällä.

HUHTIKUU
Huhtikuussa ei tapahtunut mitään ihmeempiä. Milalla oli juoksut, jonka takia se oli hieman apeana. Treenailimme tokoa ja seuraamista. 
TOUKOKUU
Jatkoimme taas juoksutauon jälkeen agilityä. Minä pyörähdin kaksissa mätsäreissä, Milankin ollen toisissa mukana tuloksin JH1 ja PUN4. Toukokuussa kävin lisäksi kaksissa näyttelyissä; Varkaus KV'ssä junior handlerissa molempina päivinä ilman sijoitusta sekä Lieksan ryhmänäyttelyssä JH3. Mila ei turkkinsa takia päässyt kumpaankaan mukaan. Toukokuussa Mila vietti myös 5-vuotissynttäreitään.
KESÄKUU
Kesäkuun alussa Mila pääsi karvoistaan, kävimme mätsäreissä (PUN3), treenailimme takapihalla agilityä sekä junior handler-koulutus loppui. Teimme pitkiä metsälenkkejä ja kamera oli paljon mukana. Kesä-heinäkuun vaihteessa oli suuntana Virrat ja Kennelliiton Suurleiri 2015. Se oli ehdottomasti yksi kesän kohokohdista ja varmasti olemme menossa ensi vuonna uudelleen. 
HEINÄKUU
Heinäkuussa pyörähdimme Milan kanssa kaksissa mätsäreissä. Ilmat eivät oikein suosineet, joten kehistä saimme tyytyä siniseen ilman sijoitusta, JH3 sekä toiseen siniseen ilman sijoitusta ja JH2. Minä käväisin labradorierkkarissa esittämässä yhden aivan ihanan koiran. Kuun lopussa kävimme Milan kanssa Mikkelin näyttelyssä junior handlerissa, mutta sieltä ei tullut sjoitusta.ELOKUU
Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna vuorossa oli Iisalmi KV ja junior handler. Kisasin piiriestaruudessa Milan kanssa ja olimme kolmansia, normikisassa kisasin huskyllä ja sunnuntaina jälleen Milalla. Kuun aikana kävimme parissa mätsäreissä. Toisista Mila sai punaisen nauhan ja toisissa olimme PUN2 ja JH2. Kävin myös esittämässä Suonenjoen ryhmänäyttelyssä erään käppänän. Saran ja Elmon kanssa kävimme rallytokoilemassa. Kamera pyöri paljon mukana erilaisilla retkillä ja muistikortti täyttyi huimaa vauhtia.SYYSKUU
Syyskuu oli täällä blogin puolella todella hiljainen kuukausi. Silloin julkaisin tasan yhden postauksen, joten näin jälkikäteen on aika vaikea muistella mitä tapahtui. Me kuitenkin jatkoimme agilityssä kesän tauon jälkeen. Milalla oli taas kova into treenaamaan ja sille oli tullut vauhtia huimasti lisää.

LOKAKUU
Koitti kauan odotettu Juha Kareksen handlerikoulutus. Sara ja Elmo tulivat meidän kanssa viettämään viikonloppua mökille. Rohkaistuimme myös ensimmäistä kertaa osallistumaan agilityn möllikisoihin. Mila ylitti odotukseni, vaikka radat olivatkin kovin hitaita onnistuimme kisaavien radalla hienoon 0-tulokseen sekä olimme minien kolmansia!


MARRASKUU
Marraskuussa rohkaistuimme taas kokeilemaan uutta lajia, rallytokoa. Täällä järjestettiin rallymöllit mätsäreiden yhteydessä. Rallyradan voitimme monesta osallistujasta ja mätsäreissä tuomari tykkäisi karvakasastani kovasti ja olimme punaisten toisia. Junnuissa olin neljäs vieraalla koiralla. Itse käväisin Jyväskylän näyttelyissä junnuissa, kaikenlaisten kommellusten ja koirien vaihtumisen jälkeen emme sijoittuneet. Kuun lopussa kävimme toisissakin mätsäreissä, tällä kertaa junnuissa olimme toisia ja punaisissa emme sijoittuneet.JOULUKUU
Itsenäisyyspäivä viikonloppuna olimme Helsingissä viettämässä näyttelyviikonloppua. Tällä(kään) kertaa Mila ei ollut mukana, mutta lauantaina kisasin junior handlerissa aivan ihanan huskyn kanssa.
Agility jäi joulutauolle, pääsimme sinne todella hyvin mielin. Oli ihana lopettaa onnistuneisiin treeneihin. Kävimme myös oman seuran mölleissä, siellä sijoituimme hienosti mölliradalla toisiksi. Kisaavien radalla tuli hylkäys, kun Mila hyppäsi hyvyn väärin päin.
 Loppukuusta Mila kaljuuntui ja nyt on toppamanttelit tarpeen.


Vuoden 2015 tavoitteet:
- Junnukisoja Milan kanssa ja myös vierailla koirilla. Paljon uusia rotuja ✓
Olen päässyt vuoden aikana tutustumaan moneen ihanaan koiraan ja saanut nauttia Milankin kanssa kehäilystä useaan otteeseen.

- Mätsäreissä kokemusta monista roduista ja kisailua Milan kanssa ✓
Tämäkin toteutui. Pariin kertaan pääsin kisaamaan mätsäreissä vierailla koirilla sekä kokeilemaan koiria kehän ulkopuolella.

 - Uusien temppujen opettelua ✓
Tänäkin vuonna olemme opetelleet muutamia uusia temppuja ja vahvistelleet vanhoja.

- Terveenä pysyminen ✓
Koko vuoden Mila on ollut todella terve.

- Lenkkeilyä uusissa maastoissa ✓
Tämäkin suoritettu.

 - Agilityn treenausta ✓
Koko vuoden olemme harrastaneet säännöllisesti kesätaukoa lukuunottamatta. Syksyllä olemme kehittyneet todella hyvin.

- Tämä tulee olemaan kova tavoite, mutta tokoliikkeiden treenaus kisakuntoon
Ei onnistuttu. Loppuvuodesta tokoilu jäi kovin taka-alalle ja jatkossa treenailemme sitä vain omaksi iloksi.

- Näyttelytreenausta niin, että Mila oppii menemään muidenkin kanssa ✓
Onnistui! Tästä olen niin ylpeä. Kovasti ollaan tehty työtä tavoitteen saavuttamiseksi, ja nyt voin jatkossa hyvällä mielellä tarjota Milaa muillekkin junnukehiin ilman suurta pelkoa siitä, että suoritus menisi pilalle minun vahtimisen takia. Suurin kiitos tämän toteutumisesta kaikille niille, jotka ovat Milaa kehän reunalla juoksuttaneet!

*-*-*-*-*-*

Tavoitteet vuodelle 2016:
- Agilityssä kisavalmiiksi, mahdollisesti jo alkuvuodesta virallisten kisojen korkkaus
- Rallytokossa olisi huippua päästä kokeilemaan myös kisoissa
- Nautin viimeisestä junior handler-vuodestani. Paljon kisoja niin Milan kanssa kuin myös vierailla koirilla.
- Kehittymistä Milan turkin hoidossa ja siistimisessä. Rullauksen opetteleminen
- Mätsäreitä Milan kanssa
- Yksi rotukehä Milan kanssa.
- Lonkka- ja kyynärkuvat. Sterilointi(?)

2 kommenttia:

 1. Anonyymi1/01/2016

  Kiva postaus! Ite oon menossa kanssa leirille, mietin SKL tai Hurttahuoneen leiriä. Vielä oon vähän kahden vaiheilla.. Hurttahuoneen leiri näyttää olevan omasta mielestäni kivemmassa paikassa ja yöpyminen mökeissä, niin oon vähän enemmän kallistumassa sen puoleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva, että säkin olisit innostunut leireilystä. Itse voin kyllä kovin lämpimästi suositella tuota Kennelliiton leiriä: mahtavat ohjaajat, hyvät koulutukset ja kiva porukka. Toki varmasti Hurttahuoneenkin leiri on mahtava, ainakin mitä minä olen siihen tutustunut. Kivaa leiriä joka tapauksessa, kumman sitten ikinä päädyt valitsemaankaan!:)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.