maanantai 8. kesäkuuta 2015

Mätsärissä 7.6.2015

Eilen, sunnuntaina, kävimme Savo-Karjalan pinseri ja snautseri ry.:n mätsärissä. Mätsäripaikka oli lähes kävelymatkan päässä, Citymarketin parkkipaikalla. Paikkana ihan mukava ja sunnuntai aamupäivästä ei porukkaa ollut kamalasti, joten siellä oli ihan rauhallista. Kävin ilmoittautumassa pieniin aikuisiin, junior handleria ei tällä kertaa ollutkaan.
Ilmoittautumisessa Mila sai ihailua osakseen, - kysyttiinpä myös, onko se pentu ja sanottiin siroksi. Vai niin, on sitä tullut näyttelyissä vähän erilaista kommenttia:D

Koko ajan tuuli ihan älyttömän kovaa, joten kehässä Mila saattoi näyttää vain epämääräiseltä möykyltä, jonka naamakarvat sojottivat joka suuntaaan.

Kävin Milan kanssa vähän juoksentelemassa ennen kehiä. Voi miten ihanasti Mila menikin. Kuunteli niin mahdottoman tarkkaan, eikä nuuskinut liikkeessäkään!


Kehät olivat ihan älyttömän pienet. Kun sitä tilaa kuitenkin oli, niin en ymmärrä, miksi ei voitu tehdä isompia kehiä? Eihän se näin pienen koiran omistajaa niinkään haittaa, mutta ei isojen koirien liikkeitä mitenkään saa näkyviin niin pienessä kehässä.

Ennen kehien alkua kaksi paikallista koirakoulua esittelemässä lajeja. Tokonäytöksiä, rally tokoa, doboa ja temppuilua. Ihan kiva lisä mätsäriin ja kehien alkaminenkaan ei tuntunut niin pitkältä odottelulta.

Kehät alkoivat lapsi&koira-kehällä, samaan aikaan toisessa kehässä oli pennut ja kolmannessa isot aikuiset. Pentujen jälkeen oli tarkoitus tulla pienet aikuiset, mutta ajan säästämiseksi pienet aikuiset alkoivat toisessa kehässä. Tuomari oli todella nopea arvostelussaan, joten pian tuli meidän vuoro mennä kehään. Numeromme oli 7 ja parina cavalier. Menimme muutaman kerran kehää ympäri, jonka jälkeen "yksilöarvosteluun". Se oli hieman omituinen, ensiksi tuomari oli pyytämässä nostaa Milaa pöydälle, mutta koska oli vain yksi pöytä käytössä ja se oli juuri toisella kehällä, Mila tutkittiin maassa. Taidettiin me vielä juosta kehän ympäri. Parikehästä Milalle punainen nauha.


Ei kauaa ehditty odotella, kun kaikki punaisen saaneet jo kutsuttiin kehään. Muutaman kerran yhdessä ympäri, jonka jälkeen tuomari myysi vielä pareittain edestakaisin.
Sitten tuomari alkoi sijoittaa koiria. Meidät käteltiin kolmanneksi, ihan hyvin, kun kuitenkin järjestäjänä oli omanrotuisten yhdistys.

Kokonaisuutena olen vain ihan älyttömän tyytyväinen mun pieneen. Huipusti se käyttäytyi koko ajan!Mila PUN3
 
Illalla kävimme vielä agilityssä. Harjoittelimme valssia hyppyradalla, keppejä ja kontakteja. Mitä minun pieni tekikään, meni kaikki 12 keppiä ilman ainuttakaan verkkoa! On mulla pätevä tyttö! Muutenkin Mila oli ihan innoissaan, kun vain itse luottaisin siihen enemmän.


9 kommenttia:

 1. Hyvä te! Ja onnittelut kepeistä. Se tuntuu olevan kaikkein haastavin paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olin kyllä itsekkin hieman ihmeissäni, vaikka olimme kauan keppejä treenanneetkin niin jotenkin se yhtä äkkiä tekikin kaikki:D

   Poista
 2. Anonyymi6/08/2015

  Täällä ilmoittautuu yksi noissa mätsäreissä ollut! näinkin teidät siellä ;) Voi että Mila on taitavan oloinen! Näyttää niin kivalta esitettävältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva:) Kyllä se minunkin mielestäni esiintyi tuolla varsin kivasti. Jos joskus myöhemminkin satutaan samaan mätsäriin, niin tule toki kokeilemaan sen esittämistä kehän ulkopuolella. Milakin kaipais vielä treeniä muidenkin kanssa;)

   Poista
  2. Anonyymi6/09/2015

   Se ois kyllä kivaa! Itsellä oli sunnuntaina ekat mätsärit, mutta eivät viimeisiksi jääneet. Näyttelykärpänen puraisi :D Olen siis vielä aika kokematon, mutta haluaisin opetella, ja varsinkin vieraiden koirien esittäminen kutkuttaa... Jos kiinnostaa "kuka olen", olin samassa punaisten nauhakehässä tricolour shelttiä esittävä tyttönen. Jos nyt muihin edes huomiota kiinnitit :D Oletko tulossa 19.7. Viiksen mätsäriin?

   Poista
  3. Aa, ettekös te voittaneet punaisten kehän?:) Mutta joo, tule ihmeessä joskus kokeilemaan.
   Mä en vielä osaa sanoa ollaanko Kuopiossa päin, mutta jos ollaan niin kyllä varmasti ollaan tulossa:)

   Poista
  4. Anonyymi6/11/2015

   Kyllä vain! :)

   Poista
 3. Anonyymi6/08/2015

  Aivan ihana, tottelevainen ja taitava koira olet, Mila. Kukapa koirien ystävä ei ihastuisi sinuun? - Ja nyt fanittajiisi liittyy myös kissoille koko elämänsä omistanut mummeli, jonka pään sait tänään olemuksellasi aivan pyörryksiin. Onnea sinulle ja Jennille sunnuntain hyvästä menestyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tähän aika äkkiä ihastuukin;) Tervetuloa vaan koiraystävien maailmaan, varoitan vaan ettei takaisin ole paluuta!:D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.