maanantai 18. toukokuuta 2015

Varkaus KV 2015

Viikonloppu vierähti mukavasti Varkauden näyttelyssä. Paikka oli erinomainen! Kehät olivat isot ja näyttelyalueella oli hyvin tilaa kävellä. Ainoastaan kylmä sää häiritsi, mutta onneksi oli vara käydä välillä autossa lämmittelemässä.
Perjantaina tulimme mökille, sillä sieltä ei ole näyttelypaikalle kummoinen matka.

L a u a n t a i n a
kisasin junior handlerin ihanalla whippet "Nepillä". Koira ja rotu olivat minulle ennestään täysin vieraita, mutta onneksi mukava omistaja neuvoi. Nepi lähti mukaan kiertelemään, jotta voisimme tutustua paremmin toisiimme.
Junior handler oli melkein kaksi tuntia myöhässä, joten odottelua riitti. Kehään päästyämme seisotimme koirat ja juoksimme muutaman kerran ympäri.

Yksilöarvostelu meni mielestäni ihan ok. Muutamissa asioissa tiesin voivani parantaa, mm. pöydällä olossa. Tai edes että saisin sen koiran sinne pöydälle! Minulla tuli joku ihme aivopieru, kun unohdin kokonaan whippetin olevan pöytärotu:,D No joo, ehkä voisin yrittää antaa sen itselleni anteeksi.
Tuomari kysyi koiran rotua ja onko tällä mitään virkaa? Olin ensin, että anteeksi mitä? Mutta jotain vielä siihen sähellettyäni tajusin tuomarin tarkoittavan käyttötarkoitusta. Onneksi olin opetellut tärkeimmät tiedot rodusta ja osasinkin vastata oikein.
 
Liikkeissä teimme kolmion ja sitten vapaan seisotuksen. Tämä koira liikkui aivan älyttömän upeasti. Seisominen tuotti vähän ongelmia, kun kylmä ilma laittoi osuutensa peliin. Arvostelussa kaikki eriä, paitsi seisottaminen eh.

"Rauhallinen ja hallittu koiran käsittely, ja hyvä yhteistyö."


(Takajalka huonosti) 
Nepi oli ihan kylmissään ja tärisi koko ajan kehässä. Tuomari kävi kiittämässä muutamia ja me tipuimme siinä vaiheessa pois.
Jospa katsoisimme Nepin kanssa vielä joskus jonkun toisen kisan  - sisähallissa tai keskikesällä.
 

S u n n u n t a i n a
olin lupautunut esittämään suursnautseri narttu "Kukun" rotukehässä.

Ennen kehää

Tuomari oli kerrankin ihan aikataulussa ja pääsimme melko pian kehään. Riiseneitä oli 13, joista narttuja oli 6. Nuorten luokan nartuissa ei ollut ketään muita. Tuomari tykkäsi Kukusta ja se saikin ERIn kera SAn!
Jännitimme vielä avoimen luokan nartut, jonka jälkeen oli paras narttu-kehä. Suureksi yllätyksekseni tajusin olevamme siinä ainoita. Siinä kunniakierroksen jälkeen minulle tyrkättiin kasa ruusukkeita: koiran eka SERTi ja CACIB! Heti alkoikin ROPpi-kehä, jossa oli vastassa ihan älyttömän komea uros. Kuku oli VSP erinomaisella esiintymisellä. Oli todella suuri ilo päästä esittämään niin ihanaa koiraa! Taisipa mulle iskeä siitä pienoinen riiseni-kuume;)


Kuku ERI, NUK1, PN1, SERT, CACIB, VSP

Sara ilmestyikin siihen, muutaman sanasen vaihdettuamme olikin aika lähteä etsimään junnu-koiria. Siinä kaikessa sähellyksessä sainkin kuulla koiran omistajalta, että junnu-koirani oli säikähtänyt tuomaria ja oli nyt ihan lukossa. Äkkiä laitoin viestiä Kukun omistajalle, sattuisiko tämä olemaan vielä näyttelypaikalla. En voi koskaan olla hänelle tarpeeksi kiitollinen, kun hän suostui tuomaan koiransa takaisin vaikka olivat jo lähteneet<3
Ongelmat eivät suinkaan loppuneet tähän, sillä näyttelyhihna oli häveyksissä. Loppujen lopuksi toisen hihnan sain noin viisi minuuttia ennen kehää.Kehässä Kuku oli jo aivan väsy. Seisoa se ei malttanut ja liikkeissä ei enää ollut samanlainen draivi päällä kuin rotukehässä. Tipuimme pois, mutta se oli kyllä täysin odotettavissa. Nuori koira jaksoi kuitenkin todella pitkän päivän.

Ennen lähtöä kävin vielä treenailemassa hetkisen Elmon kanssa.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi6/08/2015

  Tosi ihana blogi, mulla on kanssa kääpiösnautseri jolle olen kanssa blogia ajatellut mutta ei ole tullut vielä perustettua:) ehkäpä vielä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tee ihmeessä blogi! Äläkä unohda linkata mulle;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.