maanantai 8. syyskuuta 2014

► WORLD DOG SHOW – Helsinki – 8.-10.8.2014 – lauantai

Lauantaina herätys joskus seitsemän aikoihin. Aamupalan ja muiden viimeisten valmisteluiden jälkeen kävelimme Messukeskukseen. Menimme heti katsomaan husky-kehää, jossa kävimme moikkaamassa Milan kasvattajaa.


Tähän väliin taidan kertoa siitä junnukoiran etsimisestä. Aluksi minun oli  tarkoitus mennä junior handler-kehään Milan kasvattajan koiralla, mutta huomasimme, että kehät saattavat mennä päällekkäin  (ja niinhän ne menivätkin, tai ainakin kiire olisi tullut). Sitten keksin meidän ihanan trimmaajan, jolta kyselin myös koiraa junnuihin. Hän oli kuitenkin tulossa vasta sunnuntaina, mutta lupasi kysyä kaikilta tutuiltaan. Tarjouksia tulikin muutamia. Soitin yhdelle, mutta hänen koiransa kyyti näyttelypaikalle osoittautui ongelmalliseksi. Myöhemmin tuli ilmoitus beaglestä. Perjantaina soitin omistajalle ja sovimme tapaamisen beagle-kehälle. Menimme katsomaan beaglejä ja menin juttelemaan koiran omistajalle. Hänellä oli tarjolla 15 kk vanha junnuikäinen uros, Osmo. Suloinen nappula<3 Kävin hieman ulkona harjoittelemassa, siinä samalla omistajan tyttö antoi minulle hyviä neuvoja. Kun olin tutustunut  koiraan, lähdimme katselemaan kehiä ja sovimme, että kävisin hakemassa Osmon vähän ennen omaa kehääni.
Noin puoli 12 lähdin suuntaamaan kohti beagle-kehää, nakit käteen ja odottelemaan.
Junior handler oli siis jaettu suuren osallistujamäärän takia pienempiin ryhmiin. Minun kehäni alkoi klo 12. Menimme aluksi koko ryhmä kehään, josta tuomari otti isot koirat ensin. Pienet menimme odottelemaan kehän ulkopuolelle.
Sitten tuli meidän vuoro ja olimme ”pienten ryhmässä” toisia, joten kovin kauaa ei tarvinnut yksilöitä jännittää.Nostin Osmon pöydälle ja tuomari tuli tutkimaan koiran. Tuomari kiersi pöydän ympäri ja teetti edestakaisin ja ympäri. Osmolla oli upeat liikkeet ja harmi, kun se tässä vaiheessa jäi haistelemaan maton ihania tuoksuja. Sain kuitenkin sitä vähän innostettua nakilla.

En tiedä miks toi häntä jäi noin:,DKun kaikki olivat tehneet yksilöt, tuomari kutsui vielä kaikki kehään, jonka jälkeen seisotus ja ympyrä. Tässä kohtaa olin todella tyytyväinen, sain Osmon seisomaan hyvin vapaana ja se liikkui ilman minkäänlaisia maan nuuskimisia.


Tämä kuva on laadultaan ihan tärähtänyt, mutta julkaisen sen vain ajatuksen vuoksi. Tässä kohtaa sain Osmon liikkumaan hyvin:)
En lähtenyt tavoittelemaan tästä kisasta mitään muuta kuin kokemusta. Korjattavaa tietenkin löytyi ja itse tiedän, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Osmo oli ensimmäinen vieras koira ja rotu uusi. Omasta mielestäni selvisin kuitenkin ihan hyvin. Saimme kaikki kaksi pakettia Pedigree-herkkuja, joista molemmat annoin Osmon omistajalle kiitoksena lainasta.
Kiertelimme vielä kehillä ja teimme ostoksia. Iltapäivällä katsoimme ryhmäkehät ja sitten menimmekin hotellille. Illalla kävimme vielä syömässä, voi kuinka olikin jo nälkä! Minähän siis en pystynyt syömään oikein mitään koko päivänä, koska jännitti niin paljon.2 kommenttia:

  1. Sä olit näköjään mun kaa samassa ryhmässä sillon lauantaina! Kisasin sillä musta selkäisellä aussilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.