tiistai 4. maaliskuuta 2014

Mikä sua vaivaa rakas?

Mila säikäytti tänään heti aamusta. Herättyäni kuulin, että äiti sanoin, ettei Mila ei taida olla ihan terve. Se ei suostunut syömään. Ei mitään, vaikka äiti tarjosi kurkkua ja ruisleipää. Ei, se ei ole normaalia Milaa. Muuten se käyttäytyi ihan normaalisti.
Aluksi ajattelimme, että onko se syönyt jotakin sopimatonta tai jokin on mahassa vialla. Mila oli kuitenkin tehnyt aamulla ihan normaalisti kakan, eikä se arkaillut mitään kohtaa.
Oliko jotain voi olla vialla suussa? Milan hampaatkin katsoin pariin kertaan, mutta ei siellä mitään erikoista näkynyt.
Turvotin ruuan ja laitoin sekaan vähän leipää. Josko se innostaisi.
Milasta kuitenkin ihan selvästi näkee, että sillä on tosi kova nälkä. Se vain ei pysty/halua purra.
Turvotettu ruoka maistui, mutta Mila ei kyllä saanut sitäkään syötyä normaalisti. Aluksi se kuljetti yksittäin naksuja matolle ja siellä sitten nielaisi ne. Lopun ruuan syötin kädestä naksu kerrallaan.
Turvotettu iltaruoka odottaa edelleen koskemattomana kupissa. Mitään kovaa Mila ei suostu vielä syömään ja ihan hyvähän, että se ei syökkään, jos se vain pahentaisi tilannetta.
Varmuuden varalta M on päässyt tänään muutaman lisä-pissilenkin.
Tässä on vähän surkea olo, kun pientä ei voi oikein auttaa mitenkään. Aamulla Mila oli vielä käytökseltään normaali. Nyt kuitenkin selvästi huomaa, että se on täysin vetämätön, eikä ulosmenokaan innosta.
Ei Mila terve ole, tyhmäkin sen tajuaa. Seuraillaan tilannetta ja toivotaan, että pieni paranee.
Huomenna varmaankin viedään Mila eläinlääkäriin, jos se edelleenkään ei suostu syömään. Raportoin tilanteesta tänne, jos jotain ihmeempiä tapahtuu.
Muuten loma on sujunut ihan hyvin. Kuvaamassa kävin kaverini kanssa tässä pari päivää sitten. Kuvat tulevat tänne muutaman päivän sisällä.

5 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista. Meillä teki Gloria joskus tuota samaa mutta ei ollut mitään ihmeempiä. Päivän taisi olla syömättä ja seuraavana päivänä ruoka sitten maistui ja alkoi olla terveempi. Parempi kuitenkin toki tarkistuttaa ettei ole mitään vakavampaa!:) Nartullahan on kanssa tuo märkäkohtu riski olemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäiset kiitokset. Noinhan siinä meilläkin kävi, ettei seuraavana päivänä ollut mitään tietoa edellisestä. Ruoka maistui ja muutenkin Mila oli paljon virkeämpi:) Tänään se on ollut jo täysin normaali. Mikä lie pientä vaivannut?

   Poista
 2. Anonyymi3/06/2014

  Voi ei..!
  Toivottavasti ei mitään vakavaa!:(
  Pikaisia paranemisia!
  Voimia sulle ja Milalle..!:)

  VastaaPoista
 3. Osa koirista pitää välillä ns. 'paastopäiviä' jolloin ne eivät syö/niille ei maistu ruoka. Milan kohdalla syy on voinut olla mikä tahansa (mm. roska kurkussa, vatsakivut, hormonitoiminta..) Onneksi ei mitää vakavaa kuitenkaan. =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.