sunnuntai 11. elokuuta 2013

Joensuu KV 10.-11.8.2013

Viikonloppu Joensuussa meni todella nopeasti ja me kotiuduimme aivan hetki sitten.
Aloitetaanpa nyt lauantaista.
 
Heräsin kymmenen yli seitsemän. Vihaan yli kaiken aikaisin heräämistä, mutta kun muistin, että meillä olisi lähtö näyttelyyn pomppasin äkkiä ylös harjaamaan Milaa. Pian lähdimme ajamaan kohti Joensuun ravirataa. Matkaa ooli reilu pari tuntia, jonka aikana kerkesi tulla monta jännityks-kohtausta. Paikanpäällä menimme käpsykehän laidalle, jossa oli juuri alkanut mustat. Tuomari oli puolalainen Adam Ostrowski. Narttujen avoimessa oli 5 koiraa, joista yksi oli poissa. Mila sai odotetusti eh:n ja sijoittui luokkansa kolmanneksi.
"Too long body. A little too heavy head. Collect bite. Good topline. Tail set too low. Collect coat."
-EH, AVK3Valitettavasti olisin halunnut jäädä katsomaan kaikki värit, mutta täytyi siirtyä junnukehän luo odottelemaan. Vanhemmat oli jaettu kolmeen ryhmään ja me kuuluimme viimeiseen. Arvostelussa ei ole erikoisemmin kehumista, vaikka olihan tuo ensimmäinen viralliseni. Emme päässeet jatkoon.
 
Liikkeet ryhmässä: hyvä
Yksittäisliikkeet: hyvä
Seisottaminen: erittäin hyvä
Hampaiden/purennan näyttäminen: hyvä
Yhteistyö koiran kanssa: erittäin hyvä
Rodun tuntemus: erittäin hyvä
Yleisvaikutelma: erittäin hyvä

 
 
Tänään, sunnuntaina tuomarina oli Jelena Kruus, Virosta. Ennen kehää kokeilin mennä Milan kanssa aavistuksen nopeampaa, melkein juoksua. Se liikkui kauniisti, joten päätin kokeilla sitä myös kehässä. Avoimessa oli samat koirat ja jälleen kerran se sininen lappu sieltä nousi. Kilpailuluokassa oltiin kolmansia. Tämän jälkeen en enää kehässä kävele, kun Mila menee niin kauniisti juoksussakin.
"Good type. A little too long in body. Correct bone. Nice head, lovely expression. Very nice reach of neck. Good topline. A little long in .... A little sloping in croup. A little straight in front. Chest deep enogh. Too much rear angulations. Typical coat.
-EH, AVK3

 


Hain arvostelun äkkiä ja sitten juoksu jalkaa junnukehälle. Yksilöliikkeissä Milan huomio kiinnittyi välillä vähän muuhun, mutta sain sen kuitenkin suhteellisen nätisti menemään. Teimme yksilöt viimeisenä, jonka jälkeen kaikki kutsuttiin kehään ja poimittiin parhaat jatkoon. Tuomari tuli meidän kohdalle ja varmisti vielä numeron. "Jatkoon." Mitä? Mekö, joo! Sinne me sitten päästiin kuuden parhaan joukkoon. Sitten pari kierrosta ympäri, voi tuota ihanaa<3 Mila liikkui niin kauniisti sipsutteli, katsoi minua. Rakaaaaas<33 Tuomari mietti vielä vaihdattaisiko koiria, mutta ei. Meille ojennettiin viides ruusuke. Toisesta virallisesta! Mahdotonta, kaikista niistä 22. Me päästiin jatkoon ja vielä sijoille (tosin viimeiselle, mutta...) en olisi kyllä todellakaan uskonut. Arvostelu oli aikalailla erilainen, kuin eilen.
Liikkeet ryhmässä: erinomainen
Yksittäisliikkeet: erinomainen
Seisottaminen: erinomainen
Hampaiden/purennan näyttäminen: erinomainen
Yhteistyö koiran kanssa: erinomainen
Rodun tuntemus: erinomainen
Yleisvaikutelma: erinomainen
Loppuun oli vielä kirjoitettu: "Erinomaista rauhallista yhteistyötä"
Pakollinen poseeraus. Seisoo huonosti, antakaa anteeksi, mutta Milakin alkoi olla jo väsynyt.
Kesäloma on ohi ja huomenna pitäisi jaksaa lähteä kouluun. Taas loma meni a-i-v-a-n liian nopeasti. Onneksi voi jo ruveta odottelemaan seuraavaa lomaa. Oli tuo JH5, kyllä loman huipennus!

4 kommenttia:

 1. Onnea JH tuloksesta! :-) Olisi kiva nähdä Milasta seisotuskuvaa sivulta, kun molempien tuomarien mielestä sillä muka olisi liian iso vartalo :o

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mistäköhän löytäisin Milasta hyvän seisotuskuvan? Tuo vartalon kokoa on hieman hankala saada esille, mutta pitkä se on (ja korkea myös). Muutamia uudempia seisotuskuvia http://www.petsie.fi/pets/252430-m-kaapiosnautseri/pictures/22301875 & http://www.petsie.fi/pets/252430-m-kaapiosnautseri/pictures/22306324

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Milalla on kunnon pikimusta turkki! Onko se myös kunnolla karhea?

   En tiedä ootko kokeillu seisottaa niin, että etujalat on vielä enemmän kropan alla? Käppänällä ne pitäis olla tietty semmoset tolpat suoraan vartalon alla, mutta silleen voisi saada vähän "huijattua" sitä vartalon pituutta :-)

   Mitä ootte ennen näyttelyistä saanu? Arvosteluja tai tuloksia?

   Poista
 3. Milalla on karkea turkki ja aivan musta, mutta korvissa on harmaata (ja kaulalla puskee pistokarvaa, kun Milan suvussa on myös pippuri&suola käppänöitä)
  Milan trimmaaja sanoi myös, että mun pitäisi saada nostettua se ns. laatikkona pyödälle, mutta tositilanteessa se unohtui siinä jännityksessä:D
  Milalla on pääasiassa tullut EH-ta, on sillä yksi ERI ja yksi H. Arvosteluja (ja myös tuloksia) pääsee lukemaan täällä: http://milanelamaa.blogspot.fi/p/2011-19.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.