tiistai 31. toukokuuta 2022

Kerttu tuli taloon!


Kettutyttö, Kepa, Keppis, Keppana, Kettis, Kettu, Kerttu-Marjaana - Kerttu, Diva's Heroes Keep on Running. Kerttu muutti yhteisomistukseen ja tulee asumaan osan ajasta meidän kanssa. Se on vähän erikoisempi projekti siinä mielessä, että koteja Kertulla on kaksi. Mutta tilaisuus on mahtava, kun pääsen seuraamaan läheltä, millainen kaveri siitä kasvaa. Kertulle on suuret suunnitelmat, se toivottavasti tulee toimittamaan aktiivista ja monipuolista harrastuskoiran virkaa, ja kaiken mennessä hyvin mahdollisesti myös suvun jatkosuunnitelmia on punanutun varalle. Hengitystä ei tosin kannata alkaa vielä pidättää, eihän sitä koirien kanssa ikinä voi tietää mitä eteen tulee ja suunnitelmat voidaan lytätä sekunneissa, onhan se jo tullut nähtyä useaan otteeseen.

Kerttu oli odotettu pentu. Viime syksynä Terhi kyseli kiinnostaisiko minua lähteä mukaan kimppakoiraprojektiin. Vaikka yhteisomistuskuvioista kuuleekin aika paljon erilaisia kauhukuvia, meillä tuntui menevän ajatukset sen verran hyvin yksiin, että vastaus oli myönteinen. Tarkoituksena ei ollut missään nimessä hätäillä vaan miettiä tarkkaan, mistä pentu otetaan. Lopulta kaikki kävi kuitenkin yllättävän nopeasti. Käytiin talvella moikkaamassa Kertun vanhempia ja kasvattajaa ja jäätiin toiveikkaana odottamaan, josko sieltä syntyisi meidän tarkoituksiin sopiva pentu. Ja niinhän sieltä syntyi, maaliskuun 6.päivänä putkahti maailmaan neljä narttua ja kaksi urosta.

Kerttu on valloittava persoona. Siihen ei voi olla kuin rakastumatta, se juoksee joka paikkaan häntä tötteröllä. Se on rohkea, ennakkoluuloton, todella utelias ja osaa myös ilmaista oman mielipiteensä. Siltä löytyy luonnetta ja tiedän kyllä, että se tulee aiheuttamaan vielä useaan otteeseen harmaita hiuksia. 

8 viikkoa

Vain muutama päivä ennen Kertun kotiutumista Kava alkoi yskiä. Kennelyskää täällä päin oli tosi paljon liikkeellä ja olen melkein varma, että se nappasi taudin hallilta. Koirat olivat alkuun eristyksissä ja Kava oli nauttimassa mökkivapaita. Tytöt näkivät toisensa vasta pari viikkoa sitten, yhteinen sävel löytyi aika välittömästi. Painiksi pistettiin heti ja usein ne joutuu laittamaan eri tilaankin, kun ne olisi muuten vaan koko ajan leikkimässä, kumpikaan ei malttaisi lopettaa. Kavalla yskä oli tosi tiukassa, mutta onneksi se lopulta kuntoutui eikä Kerttukaan saanut tartuntaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.