perjantai 31. tammikuuta 2020

Tapahtui tammikuussa

Tammikuussa starttailtiin molempien tyttöjen treenit Milan rallytokon ja Kavan tokon merkeissä. Molempien treeniajat pysyivät samana kuin viimekin vuonna, Kavan ryhmä muuttui vain eriksi. Milan kanssa ollaan päästy tekemään voittaja- ja mestatariluokan ratoja. Kiva saada sillekkin vähän haastetta, kun ei aina hinkata vain helppoja juttuja. Kavan paikkis on edistynyt huimasti, se ei ole enää harrastanut piippailua ja teki ekaa kertaa eilen pitkästä aikaa paikkikset rivissä vieläpä vieraan koiran vieressä. En malta odottaa, mitä kaikkea kevään aikana molempien kanssa päästään tekemään.
Loppiaisena kävimme mätsäreissä. Mila oli veteraaneissa ja Silja kisasi sillä myös junior handlerissa treenaten viikonloppua varten. Kava oli isoissa aikuisissa. Koiria oli paikalla tosi paljon. Veteraaneja oli yli 15 ja isoja aikuisia peräti 60! Päivä venähtikin pitkäksi, kun aloitin sen aamulla jo heti talkoilla.
Mila oli punaisten 2. ja Siljan kanssa junnuissa JH5. Kavaa alkoi jo selvästi oman kehän aikana väsy painaa, olihan se ollut häkissä jo siihen mennessä pitkän päivän. Eikä se jostain syystä osaa nukkua uudessa kangashäkissä. Parikehästä se nappasi kuitenkin punaisen ja pysyi punaisten kehässä neljän parhaan joukkoon saakka! Hurjan pitkää kärsivällisyyttä vaadittiin pikkukoiralta, kun tällaisesta määrästä koiria oli toki tuomarin vaikeaa karsia porukkaa pois. Lopulta Kakkiainen oli neljäs.
Seuraavana viikonloppuna kävimme päiväreissun Kajaanissa. Kava oli ilmottu kehään ekaa kertaa avoimeen luokkaan ja Mila ja Silja kisaili junnuissa. Auspaita oli avoimessa luokassa kolme, Kava siskonsa kanssa ja vielä kolmas. Pikkukoiralla meinasi lähteä kehää ennen totaalisesti lapasesta. Se kyllä on sellainen vallaton tapaus:D Kava sai erinomaisen ja oli luokassaan toinen ilman SA'ta. Sillä välillä Silja ja Mila kehäili hienon suorituksen. Jatkopaikkaa ei kuitenkaan irronnut, mutta hyvä suoritus silti!

"2 years old. Medium strong. Feminine head and good eyes and expression. Good topline has enough neck. Excellent front enough forechest. A little bit over angulated behind. Good movement." ERI2
- Tino Pehar

Siskokset💓
Seuraavan viikon lauantaina matkustettiin Kavan kanssa junalla kohti Lahtea. Yö vietettiin Emman luona ja sunnuntaina suunnattiin näyttelyyn. Auspaita oli ilmoitettu hurja määrä, 36. Kava sai jälleen erinomaisen. Jostain syystä sillä meni ihan totaalisesti kuset housuun kilpailuluokassa. Koko koira vaan tärräsi ja veti korvansa taakse, se ahdistui jostain tosi pahasti. Ei todellakaan ole Kavan tapaista, se ei ikinä milloinkaan ennen ole tehnyt tuollaista kehässä, eikä kyllä missään muuallakaan. Sijoille ei enää ylletty, ei siis viimeistä sertiä vieläkään suotu meille, mutta sen metsästys jatkuu! Kehän jälkeen käytiin Hesessä syömässä ja sitten pakkailinkin kamat ja lähdimme Kavan kanssa kävelemään kohti bussiasemaa ja bussilla kohti kotia. Siinä vaiheessa olimme molemmat jo totaalisen väsyneitä, eikä Kava bussiin kiipeämisen jälkeen liikahtanutkaan kuin vasta kotona. Emmalle vielä hurjasti kiitos majoituksesta ja Janetelle kyydistä näyttelypaikalle!

"Hyvärakenteinen, tiivis narttu. Kaunis ylälinja. Erinomaiset raajojen kulmaukset ja täyteläinen runko. Kaunis turkki. Pää on pieni ja kevytpiirteinen. Silmät pyöreät ja lyhyt kuono. Esiintyy reippaasti." ERI
- Paula Heikkinen-Lehkonen

Muuten meidän tammikuuhun on kuulunut mökkeilyä ja kameraakin olen useampaan otteeseen innostunut ulkoiluttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.