perjantai 29. heinäkuuta 2016

Menneet tapahtumat #1 - Mätsärit

Suuren suuret pahoitteluni pitkästä postausvälistä. Nettiyhteyden kanssa on ollut viime aikoina ongelmia ja samalla koko perheen kaikki koneetkin päättivät hajota, mikä enemmän tai vähemmän. Viimein pääsen tänne koneen ääreen kirjoittelemaan meidän viime aikojen tapahtumista. Kirjoitan vähän aiheittain ja koetankin nyt tässä muutaman päivän sisällä kertoilla meidän kuulumiset.

 Olemme käyneet parin viime viikon sisällä kolmissa mätsäreissä. Ensimmäiset olivat Varkaudessa 13.7, jonne suuntasimme mökiltä käsin. Mätsäripaikka oli tosi nätti, aivan järven rannalla ja vaikka loppuillasta sadepilvet hieman pelottelivatkin, saatiin kehät vedettyä läpi kastumatta. Ilmoittauduin junnuihin ja pieniin aikuisiin. Junnukehä olisi voinut mennä paremminkin ja vaihtokoira oli kovasti omistajansa perään, joten minulla meni lähes koko aika siihen, että koetin saada siihen jonkilaista kontaktia. Meidät käteltiin tässä toisiksi.
Pienet aikuiset alkoivat piakkoin, me pääsimme kehään viimeisten joukossa. Parinamme oli tanskalaisruotsalainen pihakoira. Mila sai kehuja karkeasta turkistaan ja rauhallisuudestaan. Saimme sinisen nauhan. Sinisten kehässä menimme juoksujärjestykseen ja me olimme ekoja. Muutaman rinkulan jälkeen tuomari alkoi pudottelemaan koirakoita pois ja pian me olimme neljän parhaan joukossa. Sitten hän alkoi sijoittaa voittajasta eteenpäin ja meidät käteltiin neljänsiksi. Vielä erikseen tuomari mainitsi, että Mila kyllä esiintyi näistä ehdottomasti parhaiten. Se toki lämmitti mieltä.

JH2, SIN4

20.7 oli toiset mätsärit Kuopiossa, nämä olivat ulkomuototuomareiden mätsärit. Paljon oli jo porukkaa kertynyt paikalle, kun me sinne saavuimme. Kävin ilmoittautumassa ja leiriydyimme kehän reunalle. Junnut alkoivat lapsi&koiran jälkeen ja meitä olikin ilmoittautunut ihan mukavasti. Nurmipohja ei vain jotenkin ole Milalle se parhain vaihtoehto. Minusta tuntuu, että se toimii paremmin hiekalla. Neljän kärjessä me kuitenkin roikuttiin ja lopulta tuomari pitkän ja vaikean pohdinnan jälkeen ojensi minulle kolmannen ruusukkeen.

Pienet aikuiset käynnistyivät kohtapuoliin viereisessä kehässä. Tällä kertaa meidän parina oli pitkäkarvainen mäyräkoira. Parikehästä saimme punaisen nauhan, mutta suurensuuressa punaisten kehässä emme enää sijoittuneet.JH3, PUN-


Seuraavana päivänä oli K9 Centerin mätsärin vuoro ja samalla oli myös kauan odotettu junior handler cupin viimeinen osakilpailu. Jo aikatauluja katsoessani (mätsärin aikataulu oli porrastettu) ajattelin, että voi mennä meidän kehät kyllä aika lähekkäin. Ilmoitin kuitenkin meidät molempiin luokkiin; sekä junnuihin että pieniin aikuisiin. Tälläkin kertaa junnuja oli varmaan lähemmäs viisitoista ja kaikki kutsuttiin yhtä aikaa kehään. Siellä saimme seisotella koiria todella kauan. Lopulta Miltsun kanssa oltiin kahden parhaan joukossa ja viimeisen ympyrän jälkeen meidät käteltiin voittajiksi! Koko cupissa olimme toisia. Kolmesta osakilpailusta pääsimme osallistumaan kahteen, ja molemmat niistä voitimme Miltsun kanssa. On se huikea partaeläin! <3Olin käynyt ilmoittamassa pienten aikuisten kehikselle, että saattaisimme myöhästyä kehästä päällekkäisyyden takia, mutta onneksi emme olleet ainoita. Meitä oli odoteltu ja kehä oli seisonut vähän aikaa ja heti junnujen jälkeen juoksimme toiseen kehään. Meillä oli parina cokkeri ja karkeakarvainen kääpiömäyräkoira. Miltsu jaksoi pitkästä ja raskaasta junnukehästä huolimatta vielä keskittyä tosi hyvin ja saimme tästä kolmikosta toisen punaisista nauhoista. Punaisten kehässä jälleen viiden parhaan joukossa ja lopulta olimme kolmansia.

JH1, PUN3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.