sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Mätsäreissä ja rallytokoilemassa

Eilen kävimme Milan kanssa mätsäreissä ja rallytoko-mölleissä Musti&Mirri areenalla.
Junior handlerissa kisasin uudella tuttavuudella, komondorilla. Junnuja oli yhteensä kahdeksan ja me olimme viimeisenä. Ensin menimme juoksujärjestykseen, ja juoksimme kehässä ympäri. Tuomarin mukaan: "väsytetään koirat". No mitäs, jos koirilla on vielä muita kehiä edessä ja heti ensimmäisenä juoksutetaan väsyksiin? Koko kehä oli muutenkin aika sirkusta. Ympyrän juoksentelun jälkeen juoksutimme kaikki vielä koiria edestakaisin yhtä aikaa. Ei ole kyllä tällaistakaan tullut nähtyä aiemmin, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Kaikki juoksivat aivan eri tahtiin ja mietin jo, että mitenköhän tuomari siinä pystyi vertailemaan liikkeitä.
Sitten siirryimme yksilöarvosteluun. Alkuun tuli seisottaa koira ja tuomari kävi katsomassa hampaat, sitten juoksimme ympäri ja vielä edestakaisin, seisotus ja jonon perälle. Kun kaikki olivat käyneet yksilöt, tuomari vaihdatti koirat. Minä sain vaihdossa ihanan sekarotuisen, jonka olen saanut joskus toisessakin mätsärissä vaihtokoiraksi. Vaihtokoiran kanssa juoksimme muutaman kierroksen ympäri ja seisotimme. Sitten omat koirat takaisin ja juoksimme vielä ympäri ja lennosta tuomari tuli jakamaan sijoja. Meidät käteltiin neljänneksi. Valitettavasti junnukehästä minulla ei ole yhtään kuvia.Meidän vuoroamme pienissä aikuisissa saimme odottaa vielä tovin, sillä olimme vasta numerolla 30. Yhteensä pieniä taisi olla 36. Parina meillä oli mäyräkoira. Mila seisoi varsin kivasti ja liikkui kivalla vauhdilla. Tuomarilta tuli kehuja sen hyvästä asenteesta. Saimme punaisen nauhan.Nauhakehässä kehä täyttyi toinen toistaan hienommista koirista, paikalle oli tosiaan saapunut monta todella kaunista ja hyvin esiintyvää koiraa. Liikuimme kahdessa osassa, isommat ja pienemmät. Me kuuluimme pienempiin.
Sitten tuomari alkoi ottaa jatkoon koiria. Hän vilkuili toistuvasti meitä ja lopulta pääsimme neljän parhaan joukkoon. Siellä vielä juoksimme ympräri ja lopulta meitä oli enää kaksi parasta jäljellä. Lopulta tuomari tuli kättelemään meidät toisiksi.Kehien jälkeen jäimme vielä pariksi tunniksi hallille odottelemaan rally toko-möllejen alkamista. Joskus myöhään illalla sain päähän piston, että voisin ilmoittaa Milan rallymölleihin. Emme olleet harjoitelleet kuin kerran radan pätkää Saran opastuksella, muuten kotona vain yksittäisiä kylttejä. Tiesin, että hihna tulisi tuottamaan ongelmia, koska olen lähes aina seuruuttanut Milaa irti.
Onneksi Sara ja Iiris antoivat paljon hyviä vinkkejä.
Odotteluaikana treenailimme koirien kanssa näyttelyjuttuja. Pääasiassa Mila sai levätä häkissään, kun minä kuvailin ja kokeilin muita koiria.

bostoninterrieri Zumba

tiibetinspanieli Nooa

mopsi Doris


Vähän ennen viittä paikalle alkoi kasaantua osallistujia. ALO-radalle lähdimme yhdeksänsinä, yhteensä radalla taisi olla 11 osallistujaa. Rataan tutustumisaikaa oli vartti, jonka alussa kiersimme radan ensin tuomarin opastuksella ja sitten itseksemme.
Viimein mekin pääsimme starttaamaan. Kävelin lähtöön ja siitä se kamaluus alkoi. Mila oli kovin yhteistyöhaluton, mikä ei todellakaan ole sen tapaista. Se oli yht'äkkiä unohtanut suurinpiirtein kaikki liikkeet.
Lopulta oli tulosten vuoro. _Meidät_ kuulutettiin voittajaksi taputusten saattelemana! Näytin varmasti kovin hölmistyneeltä, sillä en millään olisi voinut uskoa, että me voitimme. Palkinnoksi saimme heijastimen, kakkapussitelineen yms pientä roinaa. Lopuksi saimme käydä vielä valitsemassa Hurtan valjaat tai pannan. Mila omisti jo kyseiset valjaat ja pannoista ei löytynyt kokoja, joten lahjoitin tämän Saralle. Olkoon se kiitoksena parhaasta rally-opetuksesta ja rohkaisusta radalle!
Ajattelin ensin jättää videon julkaisematta, mutta ehkei kaikissa videoissa tarvitsekkaan aina mennä putkeen. Säästyn siis myös ratapiirroksen piirtämiseltä.


Ennen rataa tiesin, että maahan meno tulee olemaan vino. Täytyy alkaa kiinnittämään siihen enemmän huomiota. Kolmoskyltillä Mila laittoi jostain syystä jarrut aivan täysin ja muutenkin alkurata meni todella huonosti. Talutinvirheitä tuli, myöskin niitä ennustelin etukäteen. Perusasento, kyltillä 11 oli kyllä ihmeen huono. Yleensä Mila tulee aina siihen niin innolla.
Kuitenkin tyytyväinenkin saa olla. En kertaakaan joutunut palkkaamaan Milaa radalla. Spiraali meni omaan makuuni varsin kivasti, eikä siinä pujottelussakaan mitään ihmeempiä ollut. Paljon on vielä treenattavaa, täytyy harjoitella erilaisia radanpätkiä ja myös itse omaa ohjaamista. Nuo ohjaajavirheet olivat aivat näysin turhia ja niistä täytyy päästä pois, ettei pisteet ainakaan niiden takia lähde.

PUN2 myös junnukehän palkinnot kuvassa. Rallyradalla 1 sija
 

7 kommenttia:

 1. Onnea menestyksestä! Siitä se rallytokoura lähtee!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ensi vuonna päästäisiin virallisiin asti;)

   Poista
 2. Anonyymi11/10/2015

  Mahottoman paljon onnea teille molemmille hienosta suorituksesta!

  VastaaPoista
 3. Oi siistiä, että ootte käynyt korkkaamassa ekat rallymöllit! Ja vielä mätsärikin meni noin upeasti, onnea! Noi Milan perusasennot on kyllä hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, käytiin. Kiitos! Joo, on se niistä ennenkin kehuja saanut. Yleensä vielä oikein kunnon vauhtipomput, mutta nyt taisi olla jo niin pitkä päivä takana, ettei Mila enää jaksanut.

   Poista
 4. Teille olisi Liebster Award ja muutama kysymys, olkaa hyvä! :) Partojen pakinat

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.