maanantai 3. marraskuuta 2014

Nenäpäivän match show ja aksailua

Lauantaina tuli käytyä taas mätsäreissä. Junior handlerissa kisasin uuden tuttavuuden, Arttu-kultsun kanssa. Lähdimme paikalle hyvissä ajoin, että ehtisin tutustua Arttuun. Sillä kisaamisessa oli omat haasteensa, koska se oli kovasti omistajansa perään. Käytin Artun lenkillä ja harjoittelimme tyhjässä kehässä. Arttu ei antanut kenenkään asetella itseään, niin kuin kultsut kuuluisi esittää, vaan se täytyi esitettää vapaasti.
Mekin saimme apuja Milan minun perään olemisessa, kun Sara kävi taas muutaman ympyrän sen kanssa juoksentelemassa. Aina vain sujuu paremmin ja Mila alkaa ymmärtää, etten minä minnekään katoa, vaikka se olisikin vieraan kanssa.
Mätsärin tuotot menivät hyväntekeväisyyteen, Nenäpäivä-keräykseen, joten sekin varmasti kasvatti osallistujamäärää. Lisäksi paikalla oli YleX:n juontajia. Kisaamaan oli ilmoitettu huimat 191 koiraa.  
K
ehät alkoivat lapsi&koira-kehällä, sen jälkeen tuli lelukoira-kehä ja junior handler.
Meidät kaikki kutsuttiin kehään, jossa menimme juoksujärjestykseen. Sitten menimme muutaman kerran ympäri ja alkoi yksilöarvostelut. Tuomari pyysi näyttämään hampaat ja kysyi koiran ikää. Arttu oli vajaa kaksi vuotta ja antoi näyttää hampaat todella hyvin. Sitten teimme kolmion ja edestakaisin, sen jälkeen seisotus.Odotteluaika oli kaikista vaikeinta. Arttu alkoi stressata kehässä, kun ei nähnyt omistajaansa missään. Yritin saada sen huomion kiinnittymään muualle ja vähän aikaa sen sainkin, kunnes Arttu alkoi pyöriä.
Sitten juoksimme vielä yhden kerran kehän ympäri, jonka jälkeen tuomari tiputti handlereita pois. Me tipuimme, sain kuitenkin palautteeksi, että koira oli tänään todella hermostunut, mutta itse osasin tehdä kaikki kuviot oikein ja käsittelin koiraa hyvin. Tulos oli odotettu, sillä tiesin ennestään, että tämä koira oli haastava esitettävä. Katsotaan nähdäänkö meidät vielä myöhemminkin Artun kanssa junnukehässä;)Pienten aikuisten kehä oli mennyt päällekkäin junnujen kanssa, joten kävin huikkaamassa kehäsihteerille, milloin voisimme tulla kehään. Pääsimme heti seuraavassa parissa ja parina meillä oli nuori cottoni. Saimme sinisen nauhan.
Kohta alkoi sinisten kehä, seisotimme koiria ja tuomari valitsi neljä jatkoon. Tässä ei tehty mitään liikkeitä. Onneksi Mila seisoi näyttävästi vapaasti ja pääsimme neljän parhaan joukkoon. Sitten juoksimme muutaman kerran ympäri ja tuomari valitsi neljännen ja kolmannen. Sitten hän ojensi kakkosruusukkeen minulle.

Mila SIN2

Eilen agilityssa teimme hyppy-putki-rataa, jossa oli muutama haastava kohta. Itse sössin täysin ohjauskuvioissa esteet 10,11 ja 12, keksin sinne jotkut aivan omat kuviot:,D Onneksi Mila teki siitä huolimatta koko radan täysin virheettömästi.

 

Tarkoituksenani olisi tehdä tänä vuonna joulukalenteri. Joka päivä "avautuu" yksi luukku, eli jokin hieman erikoisempi postaus. Kaipailisin kuitenkin vielä lisää ideoita. Jos joku sattuu tulemaan mieleen, mistä olisi kiva lueskella kommenttia vain! Samalla tarkoitus on vähentää näitä joka viikkoisia tylsiä aksa-mätsäri-postauksia. Jotain erikoisempia ideioita siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.