maanantai 13. tammikuuta 2014

Tamminäyttely 11.1.2014 (Kajaani KV)

Lauantaina suuntana oli Kajaanin näyttely. Kaikki mahdolliset valmistelut olivat tapahtuneet jo edellisenä iltana, sillä herätys oli viiden aikoihin. Halusin nimittäin katsomaan yhdeksältä käpsykehää. Milan kanssa kisasimme (vain) junnuissa, mutta jännittämistä oli silti kyllä aivan tarpeeksi.
Kajaanissa oli selvästi paljon enemmän lunta kuin täällä, sinne oli tehty jo hiihtoladutkin. Pari vuotta sitten olimme katsomassa somoja näyttelyitä, joten paikka oli jo tuttu. Mila ei ollut vain käynyt siellä ennen. Kylmä halli ja maapohja ja ulkona reilu 15 astetta pakkasta, ei ollut paras yhdistelmä.
Majoituimme junnukehän viereen ja lähdimme sitten katselemaan käppänöitä.
Junnut olivat hieman myöhässä niin kuin arvelinkin. Viimein tuli meidän vuoro mennä kehään.
Kaikki menimme ensin numerojärjestykseen seisottamaan koiria, tuomari tekin muutamia muistiinpanoja samalla kun kierteli ja katsoi. Meidän ohi hän käveli aika nopeasti ohi, vilkaisi vain.Sitten meidät jaettiin kahteen ryhmään, me kuuluimme siihen toiseen. Menimme odottamaan, että toiset olivat tehneet yksilöt. Odotimme aika kauan, Milakin alkoi vähän tylsistymään. Viimein kuitenkin koitti meidän vuoro. Yksilöarvostelussa olin siellä viimeisten joukossa.
Menin asettamaan Milan pöydälle, sitten tuomari kysyi Milan iän ja kuinka kääpiösnautserin turkki laitetaan näyttelykuntoon? Vastasin, että se nypitään pari kertaa vuodessa ja aina ennen näyttelyä tehdään siistimisiä. Sitten edestakaisin, ympäri ja seisotus. Ja voi mun pientä rakasta, juoksutin sitä eikä se hypähtänyt yhtään, ei kertaakaan<3 Ja vapaassa seisonnassa häntä heilui puolelta toiselle, vaikka ne tassut vähän harottikin. Ei se mun mielestä ole niin vakavaa (vapaasti esitettynä), jos oikea takajalka pitäisi olla kolme senttiä sinne tai tänne. Mila oli varmaan parempi kuin koskaan, mun ihana muru<3 Sitten vielä jonon päähän ja seuraavan vuoro.Pian kaikki kutsuttiin kehään ja tuomari alkoi poimia jatkoon handlereita. Olin kulmassa ja ajattelin, että en kyllä varmaankaan tajua, jos tuomari osottaa minut jatkoon. Niinhän se sitten kävikin, että luulin vieressä olleen päässeen jatkoon, vaikka todellisuudessa se olimmekin me.
10 parhaan joukkoon ja kolmas kisa;) Jo tässä vaiheessa olin todella tyytyväinen. Me kymmenen menimme vielä muutaman kerran kehän ympäri, jonka jälkeen tuomari tiputti seuraavat neljä pois.
Me olimme edelleen jatkossa, kuuden parhaan joukkoon, jes!
Tuomari loi meihin ja erääseen toiseen toistuvasti katseen, josta jo tiesin, että joko me tai he tippuvat.
Kuinkas sitten kävikään, mehän sitä viimeisenä lähdettiin ilman palkintoja. Ensin olin hieman pettynyt, juuri melkein, kuinka pienestä se jäikään kiinni? Vähän aikaa mietittyä tajusin kuitenkin, että taakse oli jäänyt paljon todella taitavia handlereita eikä "häviäminen" tuntunutkaan enää niin pahalta. Sitten seuraavaa kisaa miettimään, täydellisesti olen kyllä jo koukussa;)
 
Liikket ryhmässä: erinomainen
Yksittäisliikket: erinomainen
Seisottaminen: erinomainen
Hampaiden/purennan näyttäminen: erinomainen
Yhteistyö koiran kanssa: erinomainen
Rodun tuntemus: erinomainen
Yleisvaikutelma: erinomainen
Tuomarin kommentit: Hieno kontakti koiraan. Bravo!
 


JH- (6.)


18 kommenttia:

 1. JH-kisat on mulle aika tuntematon alue, mutta tosi hienosti kuulostaa menneen ja kyllä ne pokaalisijatkin vielä napsahtavat! Tsemppiä jatkoon! Ja onpa muuten kiva jakku ;)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/14/2014

  Hienosti menitte!:)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/15/2014

  Hyvin menitte:) P.s ihana ulkoasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja "panostetumpi" banneri on vielä tekeillä;)

   Poista
 4. Anonyymi1/16/2014

  Hyvin teillä meni, paljon onnea! Aivan älyttömän kaunis koira tuo Mila, ja teillä on kyllä hyvä yhteistyö ja kontakti. Esität Milaa oikein kauniisti, mutta takajalat näyttää olevan aina vähän liian taakse venytetyt? Jos jalkoja venyttää liikaa taakse niin koiran selän saa näyttämään laskevalta, ja se ei ole silloin niin kaunis. Mutta todella hienoa työtä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja vinkistä:)

   Poista
  2. Tuohon laskevaan selkälinjaan, kääpiösnautserin rotumääritelmä: "Ylälinja: Säästä lähtien loivasti taaksepäin laskeva." Eli sen kuuluu olla laskeva, mutta ei mikään liukumäki. Minusta etenkin tuossa viimeisessä kuvassa Milalla on tosi korostuneet polvikulmaukset, mikä tuntuu tässä rodussa nykyään olevan tosi "näyttävää.". Sen sijaan jos koiralla on luonnostaan huonot kulmaukset ne saa hyvin herkästi katoamaan kokonaan, kun takajalat on venytetty liian taakse. Kiinnittäisin enemmän huomiota noihin etujalkoihin, että ne ovat kunnolla rungon alla. Mikään pr0 handler en todellakaan ole ja seisotan omankin käppänäni ajoittain ihan päin mäntyä, mutta tämä sen perusteella mitä minun silmäni sanoo :) Ensimmäisessä kuvassa Mila seisoo minun silmiini kaikista tasapainoisimmin. Häntää voisi ehkä hieman "työntää" kädellä eteenpäin, että se näyttäisi olevan kiinnittynyt paremmin & kanto näyttäisi paremmalta.
   Mila näyttää seisomisen puolesta edustavalta myös http://4.bp.blogspot.com/-Wagvfx2i1jc/UsMSexKszCI/AAAAAAAADEM/qO5E4tfYXSQ/s1600/top.jpg tuossa kuvassa

   Poista
  3. Mäkin olen katsonut, että muutamat vetävät takajalkoja todella taakse. Mila vetää ne aina niin, kun esitän sen vapaasti. Ja tuota häntääkin joudun aika-ajoin tökkäämään eteenpäin, muistaakseni Milan kasvattaja on siitä aijemmin maininnut. Noihin kuviin se on tainnut vain jäädä hieman "huonosti".

   Poista
 5. vähä myöhässä mut JESSS HYVÄ TE!!!!♥♥♥

  VastaaPoista
 6. Onnee! Ootte tosi hyvä pari yhessä! Jh:ssa mun mielestä tärkeintä on se että itellä ja koiralla. Sulla näytti olevan kivaa kehässä koiran kanssa. Se on oikeesti se tärkein. Onnee vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Joo, munkin mielestä on tärkeintä, että molemmat nauttii kehässä.
   P.S. En tiedä tunnistitko, mutta mä sulle taisin silloin joskus kirjoittella;DD

   Poista
  2. Joo niin taisit kirjoitelle :)
   Käys lukee mun koira blogii http://miltsukantarinat.blogspot.fi
   Mä muuten alotin JH-kisailun Lahdessa 27.10. Mulla oli siellä seisoja. Sitten olin messarissa ja olin Turussakin:) Messarissa mulla oli lk. Mäykky ja Turussa pkk.mäykky:)

   Poista
  3. Niin ja tää blogin ulkoasu on tooosi kiva.. mä ainakin tykkään :)

   Poista
  4. Joo, mäpäs käyn kurkkaamassa. Jospa me vaikka joskus jossain junnu-kisoissa törmättäis:D Ja kiitos!

   Poista
 7. Eiköhän me junnu kehillä törmäillä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.