keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Kuninkuusluokka kutsuu

Osallistuimme Kavan kanssa rallyn tuplakisoihin Koiramekassa. Edellisviikolle oli sattunut sopivasti kisanomainen treeni samassa paikassa ja tottakai hyödynnettiin tilaisuus ja käytiin treenaamassa kisatilannetta. Kava on tosi häiriöherkkä ja pitkään mietin, uskallanko ilmoittaa sitä ollenkaan Koiramekan kisoihin. Halli on iso, häiriöitä on paljon, koiria ja ihmisiä kulkee edestakaisin ovesta, joka näkyy kentälle... Syteen tai saveen, kisat kotikaupungissa, täällä päin hieman harvemmin nähdyt tuomarit ja sopiva vapaa viikonloppu, joten plussat alkoi painaa vaakakupissa miinuksia enemmän.

Palataksemme vielä niihin kisanomaisiin treeneihin. Kava teki odotellessa töitä tosi kivasti ja luottavaisin mielin mentiin radalle. Aitojen sisäpuolella Kava meni kuitenkin jotenkin ihan omiin tiloihin, sitä sai kannatella koko radan mukana ja meno tuntui kaikkea muuta kuin sulavalta. Välillä saatiin muutama parempi pätkä ja etukäteen jännittämäni kyltit sujuivat ilman virheitä. Palkkailin Kavaa aika paljon, tällaisia aidosti kisanomaisia treenejä on liian harvoin, joten yllätettiin pikkupaimen muutamilla välipalkoilla.

Odotukseni kisaviikonloppuun ei olleet tämän kenraalin jälkeen kovin korkealla, mutta kiitin itseäni siitä, että nyt halli oli "koeajettu" ja toivoin että itse tosikoitos sujuisi vähän paremmin. Pisteitä meille kuitenkin tuli hyväksyttävän suorituksen verran näissäkin mölleissä.

Kisapäivä koitti ja aamu alkoi rauhallisesti pitkällä aamulenkillä. Kotisohvalle sain päivän radat ja vielä ennen lähtöä ehdittiin katsoa päivän kiemurat. Kisapaikalla Kava oli kuumakalle, se oli vähän ylivireinen ja fiiliksellä "siellä, täällä, tuolla - yhtä aikaa". Yleensä Kavan kanssa viimeinen mielentila näkyy vahvasti myös radalla ja parhaani mukaan yritin treenailla viimeisenä oikeita asioita, että saataisiin koira edes kuuntelemaan kisakentällä. 

Radalla oli meille kivoja kylttejä, mutta kylttijärjestys ja useammassa kohtaa ollut häiriöhyppy teki omat haasteensa erityisesti itselleni ohjauksessa. Aitojen sisäpuolella Kava oli kuin eri koira. Teki aivan törkeän hienosti ja se oli ehkä parasta koskaan tekemäämme kisarallya. Itse otin useamman ohjaajavirheen ajamalla aivan kiinni kyltteihin, osittain varmistellekseni Kavan hallintaa ja osaksi varmaan meni vaan vahinkojen piikkiin. Uusittiin yksi kyltti, kun Kava teki ekstaistumisen, muuta ihmeellisyyttä ei radalle sitten mahtunutkaan. Hyppäsin kattoon, kun pisteet ilmestyi puhelimennäytölle: 92/100! Lopullisissa tuloksissa päästiin myös palkinoille, kun sijoituttiin toisiksi.


Toiselle radalle suunnattiin ilman paineita. Vaikka toivoin toki tältäkin radalta hyväksyttyä rataa, oli jo yksi näin loistava suoritus näissä vaikeissa olosuhteissa enemmän kun ikinä olisin voinut toivoakkaan. Tämä ratapohja oli meille helpompi, mutta ympäristö oli taas huomattavasti vaikeampi, kun kisakenttä oli käytävän vieressä, josta käveltiin halliin ja hallista ulos. Kava ei ollut kentälle tullessa kuulolla ollenkaan. Se vilkuili kaiken mahdollisen ja mahdottoman, josta voisi ottaa häiriötä. Tällä kertaa kuitenkin otin oman ajan. Nollasin tilanteen, otin Kavan takaisin hallintaan ja lupasin itselleni, että nyt ei todellakaan lähdetä tekemään mitään ennen kun koira on hallinnassa.

Hallintaan otto auttoi ja pian päästiin starttaamaan. Kava oli tälläkin radalla hieno, selvästi sen kanssa sai olla tarkempi kuin edellisellä radalla ja käskyttää ennen kuin se kerkeäisi itse keksiä mitään muuta. Tälläkin radalla uusin yhden kyltin, puolenvaihdon takaa. Nyt jälkeenpäin kun videolta katsoo niin ei kyllä todellakaan olisi kannattanut sitä uusia. Minusta tuntui, että pysähdyin siinä, mutta ainakaan videolta katsottaessa sitä ei niin huomaa. Vaistomaisesti huikkasin vain "uusin". No laitetaan vaikka jännityksen piikkiin. Tällä radalla tuli vähän enemmän kontrollivirheitä, vähemmän ohjaajavirheitä. Lopussa jäljellä oli kuitenkin vielä 93/100 pistettä ja näillä pisteillä oltiin lopulta tiukassa kisassa kolmansia. Aika mieletön Kava! 

Seuraavan kerran kutsuu sitten mestariluokka, kun nyt napattiin samalla RTK3 voittajaluokasta. Samalla myös tämän vuoden rallytokotavoitteet tuli saavutettua, mutta koska vuosi on vasta näin alussa niin pakkohan se mestariluokkakin on käydä tänä vuonna vielä korkkaamassa. Kaikki kuitenkin on tämän lisäksi vain plussaa ja nyt treenataan huolella erilaisia kylttiyhdistelmiä ja uusia kylttejä


Muuten kuukausi meni pitkälti hierontoja tehden, näyttötenttiin opiskellen ja ehdittiin me Hannan ja Duurin kanssa käydä heittämässä kiva kimppalenkkikin. Meillä oli viikonloppuna hierojakoulussa näyttö, joka osaltani meni kirkkaasti läpi. Nyt onkin enää kokeista vain loppukoe jäljellä ja sitten valmistuminen kolkutteleekin jo, aika jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että kommenttisi tulee näkymään vasta kun olen hyväksynyt sen.