Mila


FI MVA LT VMVA RTK2 AGI2 TK1 Nimare’s Cool Lady Of Mine ”Mila”
kääpiösnautseri musta&hopea, naaras
syntynyt 22.5.2010
34,5 cm / 8 kg

terveet silmät, polvet 0/0,
lonkat C/B, kyynäreet 0/0, selkä (epävirallisesti) puhdas
steriloitu tammikuussa 2017

Näyttelyt: FI MVA LT VMVA
Jalostustarkastettu 11 pistettä (sopii jalostukseen)
Match show: PUN1, BIS1
  Agilitymöllit: mölliradalla 2., kisaavien radalla 3.
Agility: 2 lk
Rallytokomöllit: 91 pistettä, 1. sija ALO / 90 pistettä 1. sija + TP VOI
Rallytoko: RTK2, 1x VOI-HYV
Tokokilpailut: TK1

***
"Jos olet pieni puu tuulisen mäen rinteellä, niin ole kaikkein paras pieni puu juuri sillä paikalla." 


pentu pentu1 pentu3
Alkuvuodesta 2010 sain kuulla, että unelmistani olisi ehkä vihdoin tulossa totta. Meille olisi mahdollisesti tulossa kesällä koiranpentu. Alkoi pohtiminen, mikä rotu olisi meille oikea? Koira ei saanut olla kovin suuri, sen piti olla suhteellisen helposti koulutettava, ei saanut lähteä kamalasti karvaa, mutta ei mikään karvatontakaan… Nämä olivat äidin ehdot tulevalle pennulle. Loppujen lopuksi lista alkoi lyhentyä, ja pian siinä oli jäljellä enää kääpiösnautseri ja villakoira. Yksimielisesti valitsimme kääpiösnautserin ja sen jälkeen alkoi kasvattajan valinta.
 
Monena päivänä selailimme Suomen kääpiösnautseri ry:n pentu-sivuja. Laitoimme viestiä muutamaan kenneliin ja pian niistä valikoitui yksi. Pennut eivät olleet vielä syntyneet, mutta niitä odoteltiin toukokuun lopulle.Toukokuun 22. päivä saimme kuulla, että neljä pentua oli syntynyt, kaksi urosta ja kaksi narttua. Valitettavasti ensimmäinen uros oli kuollut pian.

Pentujen ollessa kolmeviikkoisia pääsimme niitä ensi kertaa katsomaan. Jo silloin minulle valikoitui ns. suosikkipentu. Tummamerkkinen narttu, en tiedä miksi ihastuin juuri siihen kaikkein eniten. Pentujen ollessa kuusiviikkoisia kävimme katsomassa niitä uudelleen. Silloin ne jo tepsuttelivat kasvattajan pihalla ja leikkivät sisarusten kanssa. Välillä ne vähän tupsahtelivat kaatuilla, kun häntä heilahti toiseen suuntaan. Kahdeksanviikkoisena kävimme hakemassa pennun, tummamerkkisestä nartusta tuli minun ikioma pentuni. Mila on ollut aina todella helppo, se oppi 13 viikkoisena täysin sisäsiistiksi, eikä ole koskaan tuhonnut mitään. Siitä alkoi meidän yhteinen taival, joka toivottavasti jatkuu vielä monta vuotta.
IMG_1719IMG_0033hili,siiri ja kara

"Kääpiösnautserin omistajalta vaaditaan huumorintajua ja pitkää pinnaa." Tämän olen saanut huomata monta kertaa niin arjessa kuin koulutuskentilläkin. Vaikka rodukseen Mila onkin suhteellisen helppo yksilö, on senkin eteen saanut usein repiä hiuksia päästään. Sitä on todella vaikeaa, - tai käytännössä mahdotonta saada kiinnostumaan asiasta, josta se ei itse koe hyötyvänsä. Oikeaan vireeseen olemme tehneet paljon töitä, ja teemme edelleenkin.

Koulutuskentillä Milan suurimpana ongelmana on ehdottomasti motivaatio, sitä löytyy niin kauan kun nakkia riittää taskussa. Toisena ongelmana ovat toistot. Mila ei kestä montaakaan toistoa tai muuten sen kiinnostus hommaan loppuu. Kiinnostavan ja monipuolisen tekemisen myötä Milasta löytyy kyllä vauhtia ja taitoa vaikka mihin. Voisin sanoa, että sen koulutus on ollut kovin palkitsevaa.

Syvimmiltään tuo on kuitenkin mitä mukavuudenhaluisin, huomionkipein ja kiltein koira, joka rakastaa vieressä köllöttämistä ja rapsutuksia. Lisäksi Mila rakastaa metsässä juoksentelua ja palloleikkejä, kyllä sitä vauhtia välillä piisaa enemmän kuin uskoisikaan.

"Koira voi ilmaista hännällään minuutissa enemmän kuin sen omistaja kielellään muutamassa tunnissa."
- Tuntematon

IMG_5203IMG_8415IMG_2936
Milan kanssa treenaamme säännöllisesti kerran viikossa agilityä. Molemmat pidämme lajista kovasti ja meidän huippu ohjaajien avustuksella olemme päässeet viime aikoina aivan hurjasti eteenpäin.
Tavoitteena agilityssä voisin pitää kakkosiin nousua, ainakin näin alkuun.

Tokoilupuuhat kiinnostaisivat minua enemmänkin, mutta se palkkaamattomuus on meille sen verran suuri ongelma, että ainakaan tässä vaiheessa meillä ei ole ollut resursseja keskittyä tokoiluun enempää. Muutaman tokokurssin olemme käyneet ja tällä hetkellä treenaillaan silloin kun jaksetaan.

Rallytoko on tullut kaveriporukalla vähän sivulajina mukaan hommaan. Siinä emme ole käyneet sen enempää koulutuksia. Mila sai RTK1 alkuvuodesta 2017. Rally jatkaa edelleenkin sivulajina, mutta toivottavasti pääsisimme korkkaamaan avoinluokka loppuvuodesta.

Mätsäreissä olemme omaksi iloksemme kierrelleet, parhaimpana tuloksena PUN1 ja BIS1. Näyttelyrintamalla Mila valioitui kesällä 2017. Ulkonäöllisesti se on kehittynyt todella hitaasti, junnuaikoina snautseri napsi tasaisesti eh'ta. Toivottavasti pääsisimme aloittamaan aktiivisesti kehissä kiertelyn vetskuiän saavutettua.

Kaikki lemmikit pitävät seuraa, vain koira on ystävä.
- Konrad Lorenz