Kava

Tulokset │ KoiraNet 

LT JMVA PAIM-T Kiowa MiniNaomi Fallcat "Kava"
australianpaimenkoira tricolour, naaras
syntynyt 4.1.2018
48 cm / 16 kg

pentutarkastuksessa silmät, PPM-iris-iris
lokat B/A, kyynäreet 0/0, selkä LTV1, VA0

Näyttelyt: LT JMVA
Match show: PUN1, BIS1
 Rally toko: 2x ALO-HYV
Rally tokomöllit: 100 pistettä 2.sija 
Toko: ALO2
Paimennus: PAIM-T

Suorittanut MH-luonnekuvauksen

***
Monen vuoden haaveilujen tulos. Oma pieni paimenkoira-lapsi. Aktiivisesti vuoden päivät etsiskelin sopivaa australianpaimenkoirakasvattajaa. Laitoin parille suomalaiselle kasvattajalle viestiä, mutta homma ei oikein lähtenyt etenemään. Vähitellen mieleen tuli mahdollisuus tuontikoirasta ja näin ollen rupesin katselemaan myös ulkomaalaisia kasvattajia. Ei aikaakaan, kun löysin itseni Fallcatin nettisivuille ja ihastuin heidän koiriinsa suunnattomasti. Erityisesti eräs nuori narttu teki vaikutuksen, vieläpä kun huomasin, että tälle nartulle oli suunnitteilla pennut, otin välittömästi yhteyttä kasvattajaan. Odotella sain lähes puoli vuotta ennen kuin pennut syntyivät. Kasvattajan kanssa viestittelyjen jälkeen, minulle luvattiin sieltä ihana trikki-tyttö.

Aika näyttää, minkälainen neito Kavasta kasvaa. Tarkoituksena olisi viritellä siitä hyvää harrastuskoiraa ja reipasta lenkkikaveria. Alustavasti olen suunnitellut päälajiksemme tokoa ja ei niin vakavassa mielessä myös agilityä ja haku- sekä jälkijuttuja. Riippuen, mihin suuntaan Kava kehittyy, olisi tarkoitus juoksennella myös näyttelyissä ja käydä katsomassa, kuinka se syttyy alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa: paimentamiseen.

Kavalla on kova saalistusvietti, jota varmasti voidaan tulevaisuudessa hyödyntää treeneissä. Se rakastaa ihmisiä ja on jo nopeasti kiintynyt omaan perheeseen. Aikalailla täydellinen pakkaus!